LCDRecenzijeTelevizori i monitori

Recenzija [3D TV LCD]: LG Cinema 3D 47LM960V (LM960 serija)

UPRAVLJANJE

Daljinski upravljač broj jedan i dva

Kao i kod LM670 modela, tako i LM960V dolazi s dva daljinska upravljača u paketu – jedan standardni IR bez pozadinskog osvjetljenja i klasičnog dizajna, te Magic Motion upravljač druge generacije, a koji je trenutno jedinstvena značajka koju nudi ovaj korejski proizvođač.

Klasični daljinski upravljač nije se mnogo mijenjao u odnosu na prošlu godinu – uzak i dugačak, s fosforescentnim tipkama u gornjem dijelu koje lagano svijetle u mraku i olakšavaju korištenje kada nema izvora svjetlosti. Umjesto tipke Premium sada je dodana tipka Settings za brži pristup izbornicima za podešavanje parametara slike, zvuka itd., što je bitno olakšava proces kalibracije jer nije potrebno prolaziti kroz glavni Smart izbornik povećane svjetline slike (kao kod prošlogodišnjeg top modela LW980S). Tipka Home je i dalje prisutna i nudi direktan pristup Smart TV naslovnoj stranici, a tu je također i tipka 3D.

lg-lm960v-remote

Magic Motion daljinski upravljač je izgledom i rasporedom tipaka isti kao onaj koji se prilaže uz LM670S, uz iznimku što na svojem vrhu, iznad tipke za paljenje posjeduje mikrofon za glasovno upravljanje televizorom.

Preciznost prepoznavanja pokreta je popravljena u odnosu na prošlogodišnji model i sada precizno možete pozicionirati kursor bilo gdje na ekranu. Upravljanje putem Magic Motiona je vrlo praktično i brzo, a sama instalacija televizora poziva korisnika da ju napravi upravo putem njega kako bi se bolje upoznala s takvih načinom upravljanja.

lg-lm960v--magic-remote

Upravljač također posjeduje i mikrofon za glasovno upravljanje – funkciju koja će biti implementirana u nekoj od budućih nadogradnji softvera. Magic Motion je dostupan na modelima od LM660S pa naviše, uz napomenu kako je LM620S model Magic Motion Ready, dakle potrebno ga je zasebno nabaviti.

Osim putem priloženih upravljača, televizorom je moguće upravljati i putem pametnih telefona, no za sada samo iPhone modela s LG Magic aplikacijom. Aplikacija za Android je i dalje samo za modele iz 2011. godine. Na kraju, tu je mogućnosti povezivanja tipkovnice i miša za ugodnije i brže surfanje internetom.

3D naočale

lg-lm960v-3d-glasses

Osim 4 para raznobojnih 3D naočala i jednog Clip Type modela za korištenje s dioptrijskim naočalama, LG uz svoj top model prilaže i dva primjerka Dual Play Games Glasses AG-F310DP naočala namijenjenih igranju igara preko cijelog ekrana. Priložene Party 3D naočale imaju iste karakteristike kao i AG-F310 model koji smo testirali nedugo nakon CES-a u Las Vegasu, te recenziju s galerijom fotografija možete pronaći na našim stranicama.

4 para raznobojnih 3D naočala:

lg-lm670s-party-3d

Dual Play “2D” naočale za igre:

lg-lm960v-dualplay

Clip-on naočale za upotrebu s dioptrijskim:

lg-lm670s-clip-type2012

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4 5 6 7 8Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

33 komentara

    1. Loš tv kako sam i predpostavljao. Ako mu je najjači adut dizajn i debljina onda….
      Mogu koreanci štancati televizora koliko hoće ali kvalitetu jednog philipsa ili panasonica neće nikad dostići…

  1. Darco, pozdrav. Evo mene opet.
    Moze li jedno pojasnjenje? “…tu je mogućnost povezivanja tipkovnice i miša…”.
    Zicni ili Bezicni? Jeli to probano?
    Moze li Logitech K400 uz Logitech V470 (Bluetooth mis)? Molim za konkretan odgovor.
    Hvala!

    1. Pozdrav Zorane, tipkovnice i miš koje se spajaju preko USB-a i imaju standardne drivere normalno funkcioniraju. Bluetooth misa nemam niti jednog da isprobam tako da to ne mogu potvrditi. U svakom slučaju hvala na napomeni, probati ću pribaviti jedan primjerak i ubuduće koristiti u testovima.

  2. Izvrsna recenzija, rekao bih znatno studioznija i objektivnija u odnosu na recenzije modela serije 6,gdje je više prevladalo prvotno oduševljenje samim dizajnom, koji zaista izaziva wow efekt.
    Ne znam u kojem su to dućanu cijene koje ste naveli, jer npr. u Europatradeu 55″ model košta cca 22.000,00 kn.
    U svakom slučaju, smatram da ovaj model doista ne vrijedi te novce i kao minus mu je svakako trebala biti navedena i nerealno visoka cijena!

    1. Meni cijena nikad nije minus niti bi je trebalo navoditi kao minus. Pod plus i minus treba staviti ono kaj tv može i ne može. Ono što radi sjajno i što radi loše a cijena je takva kakva je. Mercedes puno košta ali to mu nije minus jer nije rađen za tebe i mene…

  3. Evo, danas izašao novi softver za LG televizore v.04.01.27. Velik brojčani skok u odnosu na prošlu verziju pa valjda onda donosi i nešto novo i bolje?
    Upravo se skida. Nisam nigdje pronašao kaj donosi novog?

      1. Za moju verziju televizora verzija je kako sam rekao 04.01.27 i nakon instalacije nisam primjetio na prvu nikakvo poboljšanje ili dodatak nekih funkcija u meni. Apsolutno ne vidim ništa novog? Dobro, gledali smo tekmu pa nisam istraživao. Budem sutra bacio detaljniji pogled….

    1. Čekao sam da vidim koliko će vremena proći dok se ne zalijepiš na komentar! Nisam promijenio mišljenje, samo lagana provokacija…

  4. Novosti vezane za 04.02.42 verziju softvera:

    – ne dolazi više do anomalija u određenim scenama kod 24p materijala, tako da je taj problem riješen
    – glasovno upravljanje i dalje nije dostupno

    Ostalo još provjerim u narednim danima i ažuriram podatke u recenziji.

  5. Kod plasmi i lcd-a sve manje novosti. Na to se treba navići jer proizvođači sada svoj trud i znanje fokusiraju na oled

  6. uz najavljene cijene top modela,definitivno ću se načekat. Samo mi to čekanje neće teško pasti jer sam se na vrijeme opskrbio pravim proizvodima

  7. Poštovanje, naručio sam tv LG 55LM960V pa bi zamolio nekog da mi objasni kako da ga najbolje podesim, kako bi mi slika bila najbolja i najugodnija za gledanje. Znači molim pojašnjenje od samog starta kad upalim tv pa do idealnih postavki za gledanje.. Ukoliko ovde ne moze da se ovako nešto piše, molio bi da mi se jave (svi oni koji imaju iskustva sa ovim tv-om) na mail vladimir78@live.com.. unapred hvala

  8. Bio bih zahvalan kad bi mi netko odgovorio zasto mi dolazi do raskoraka u prikazivanju info o programu i relno program. Fali mi jedan sat izmedu.
    Hvala

    1. Pozdrav
      Sto Vam je podeseno pod Settings – Vrijeme – Sat? Meni stoji Automatski i vremenska zona Zagreb i vrijeme je dobro podeseno.

  9. Pozdrav,evo opet se javljam sa jos par upita :P
    Kako ste mi rekli da pricekam sa kupnjom 47LM765 da pricekam seriju LAxxx.Posto sam veoma nestrpljiv i htio bi uzet telku sto prije,dosta zadnje vrijeme gledam 47lm960.I morma rec da mi se jako svida,a i vidim da ju vi imate kad ste nedavno film recenzirali na njoj.Posto mislim dosta gameat na tvu,zanima me jesu sa kojim updateom popravili kasnjeje signala. Molim vas na odgovoru

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!