FilmoviKino

Čudesni Spider-Man ruši rekorde box-officea, od danas ekskluzivno u zagrebačkom IMAX-u

amazing-spiderman

Iako smo već pomislili da ove godine filmu Osvetnici nitko neće moći parirati u smislu box-office rezultata pojavio se Čudesni Spider-Man i svoju paukovu mrežu razapeo prvo na istoku kontinenta, a onda i u SAD-u i pritom oborio rekord već prvog dana svog kino života! Naime, u utorak 3. srpnja film se započeo prikazivati u SAD-u i utržio nevjerojatnih 35 milijuna dolara čime je ostvareno najbolje kino otvaranje bilo kojeg filma u povijesti koji je svoju distribuciju započeo u utorak (do sada su taj rekord držali Transformersi sa zaradom od 27,9 milijuna dolara).

No, krenimo redom. Film se prošlog četvrtka započeo prikazivati na istoku kontinenta gdje je ostvario fantastičan box-office rezultat za prvi vikend prikazivanja (četvrtak do nedjelja). Primjerice, u Koreji se otvorio s 13,1 milijun dolara što predstavlja treće najbolje box-office otvaranje svih vremena nekog holivudskog filma u toj zemlji (odmah iza drugog i trećeg nastavka Transformersa). U Indiji je, pak, otvaranje sa šest milijuna dolara u prvom vikendu postavilo Spider-Mana na tron najboljih otvaranja holivudskih filmova ikada (74% bolje otvaranje od Spider-Mana 3 i 73% bolje otvaranje od Osvetnika). U Hong Kongu film se otvorio s 2,7 milijuna dolara (u samo tri dana) čime je postignuto četvrto najbolje kino otvaranje u povijesti, a u Singapuru s otvaranjem od 2,5 milijuna dolara film se nalazi na trećem mjestu najvećih kino otvaranja ikada!

[youtube id=”QE9qD5EQHcQ” w=”600″ h=”337″]

Nakon svega toga Spider-Man je došao u SAD gdje je na pretpremijernim projekcijama i ponoćnim premijerama u samo jednom danu utržio 35 milijuna dolara i odmah srušio rekord! U široku kino distribuciju krenuo je od jučer, od američkog Dana nezavisnosti, a predviđanja su da će u šest dana zaraditi preko 150 milijuna dolara (usporedbe radi Transformersi su u prvih šest dana zaradili 155,4 milijuna dolara)!

Film Čudesni Spider-Man režirao je Marc Webb (500 dana ljubavi), a u njemu su glavne uloge ostvarili Andrew Garfield, Emma Stone, Rhys Ifans, Martin Sheen, Sally Field i Denis Leary. Izjave glumaca i filmske ekipe o „Čudesnom Spider-Manu“:

[youtube id=”LOmg3VbOPl4″ w=”600″ h=”337″]

Čudesni Spider-Man od danas se ekskluzivno prikazuje u zagrebačkom IMAX kinu, a od 12. srpnja u svim kinima u Hrvatskoj!

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!