Home » Recenzije » Audio oprema » Recenzija [slušalice]: Audio-Technica ATH-T500

Recenzija [slušalice]: Audio-Technica ATH-T500

RUKOVANJE I KVALITETA IZRADE

Sadržaj pakiranja

Audio-Technica-packaging

Prozirno pakiranje u kojem stižu slušalice omogućuju da ih se vizualno može promotriti sa svih strana prije kupovine, a sve ključne specifikacije su otisnute na priloženim sjajnim papirima. Raspakiravanjem ambalaže osim samih slušalica pronalazimo i 3.5 mm na 6.3 mm adapter za povezivanje na uređaje koji koriste takve priključke.

Audio-Technica-content

Dizajn

T500 su  robusne, kvalitetno izrađene slušalice u plastičnom crnom izdanju s pokojim srebrnim ukrasima i podstavljenom kožom koja se proteže po tjemenu slušatelja i mekim jastučićima za uši. Zvučna membrana od 53 mm iza jastučića je od aluminija, koji, prema riječima kompanije, umanjuje vibracije i poboljšava kvalitetu reprodukcije. Kabel duljine 3 metra najbolje je držati smotanog i učvršćenog vezicom, jer nije najzgodnije ga vući za sobom gdje god se nalazili. Na kraju tog kabela nalazi se 3.5 mm pozlaćeni priključak, a za povezivanje na pojačala može se iskoristiti 6.3 mm adapter, također pozlaćen.

Audio-Technica-detail

Radi jednostavnijeg korištenja, postoje oznake „left“ i „right“ na slušalicama, iako se najlakše i bez gledanja možete snaći znajući da je slušalica u koju ulazi kabel za lijevi kanal.

Slušalice se odlikuju otvorenim dizajnom, ali i dobrom izolacijom vanjskih zvukova zahvaljujući širokim jastučićima koji dobro obuhvaćaju uši, tako da nema straha od pretjeranog pojačavanja glazbe radi reduciranja vanjske buke. Prilikom postavljanja slušalica na glavu, možete osjetiti lakoću njihovog nošenja. Lako se prilagođavaju svakom obliku glave jednostavnim izduživanjem podstavljene kože po tjemenu. Dvije cjevaste žice obučene u gumu pojačavaju krutost cijelog dizajna, što je u ovom slučaju pozitivna stvar, jer osiguravaju da jastučići čvrsto stoje na ušima, ali isto tako otežavaju pakiranje samih slušalica.

About Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

3 komentara

  1. Dobro je za prvi puta, nadam se da će iduća izaći vrlo brzo ;).

  2. Drago mi je da vidim jednu firmu iz mladosti (MM Zvucnice, i slusalice) koja jos postoji, a ne neko kinesko klj. smece, odlicna recenzija neka se malo prosiri broj uredjaja koji se testiraju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

TCL 55EP680 na testu – Dolby Vision i HDR10+ podrška zaokružena Android TV 9 platformom

Na test smo dobili TCL-ov novi model televizora koji se pojavio na našem tržištu. Radi ...

samsung-32m4002-header

Samsung 32M4002 HD Ready TV – recenzija

Da, dobro ste pročitali. Test HD Ready televizora na samom kraju 2017., godine u kojoj ...