Audio-video uređajiNAB - Las VegasSajmovi elektronikeVijesti

NAB Show 2012: Canon demonstrira prototip referentnog 4K monitora

canon-4k-reference

Canon, japanska optička kompanija poznata po svojoj EOS seriji digitalnih SLR fotoparata i objektivima, demonstrira 30-inčni referentni monitor 4K rezolucije na NAB Showu u Las Vegasu, najvećem događanju vezanom za stvaranje, obradu i distribuciju audio/video sadržaja. Monitor je namijenjen profesionalnog obradi videa visoke rezolucije u studijskim uvjetima, a na tržištu bi se trebao pojaviti do kraja 2012. godine.

Sve se više sadržaja snima u originalnoj 4K rezoluciji koja sadrži dvostruko veći broj informacija nego video pune HD razlučivosti kakav gledamo na modernim HDTV-ima. Canonov studijski monitor posjeduje 3820 piksela u 2160 linija što na 30″ dijagonali znači da se zasebni pikseli neće moći razabrati čak i pri gledanju iz male udaljenosti, što omogućuje vjeran prikaz svih detalja bez ometanja efektima poput nazubljenosti i stepeničastog efekta na finim linijama.

Iako specifikacije nisu objavljene, ne treba sumnjati da ovaj prototip, baš kao i Dolbyjev 42″ PRM-4200 referentni LCD monitor, nudi vrlo precizne karakteristike slike kada su u pitanju parametri poput gamme, razine i vrijednosti crne boje, grešaka u RGB balansu ili prikazu raspona boja. Svi ovi parametri moraju biti vrlo precizni kako bi inženjeri i koloristi koji uređuju video mogli vidjeti materijal u kvaliteti kakva je originalno snimana i raditi potrebne prilagodbe.

Nekoliko fotografija zaslona možte vidjeti na Engadgetovim stranicama. Cijena još nije objavljena.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!