Naslovnica » Vijesti » Audio-video uređaji » Samsung: kineski i japanski proizvođači televizora će konkurirati u OLED segmentu tržišta

Samsung: kineski i japanski proizvođači televizora će konkurirati u OLED segmentu tržišta


Samsung-OLED

U intervjuu s Korea Times magazinom, Samsungov izvršni direktor za OLED poslovanje naglasio je da će kineski i japanski proizvođači televizora konkurirati Samsungu u tom segmentu.

Cho Soo-in, izvršni direktor Samsung Mobile Display sektora koji kontrolira razvoj i produkciju OLED-a, ne osjeća se sigurno kad je riječ o tvrtkinoj poziciji u OLED segmentu tržišta. Unatoč činjenici da Južnokorejski Samsung i LG lansiraju 55-inčne OLED televizore kasnije u ovoj godini, Cho Soo-in je i dalje zabrinuti, iako niti jedan od japanskih proizvođača televizora – Sony, Panasonic, Sharp i Toshiba – nije još predstavio svoju OLED postavu.

Iako su relativno nekonkurentni, samsungov izvršni direktor očekuje vidjeti prve kineske OLED panele u 2013. godini, te uz pomoć kineske Vlade, očekuje veliku konkurentnost od njih na tržištu.

Hoće li tranzicija iz LCD u OLED tehnologiju doista promijeniti konkurentnost na tržištu televizora ili je Samsung nepotrebno zabrinut, saznat ćemo u bliskoj budućnosti.

Izvor: FlatpanelsHD


O Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Označena polja su nužna *

*