Naslovnica » Filmovi » Angelina Jolie promovira film U zemlji krvi i meda u Hrvatskoj

Angelina Jolie promovira film U zemlji krvi i meda u Hrvatskoj


U organizaciji Blitz Film i Video distribucije Angelina Jolie, u pratnji Brada Pitta, dolazi u Zagreb predstaviti svoj redateljski i scenaristički prvijenac “U zemlji krvi i meda”.

Film “U zemlji krvi i meda”, kojim dobitnica nagrade Oscar, Angelina Jolie, debitira kao scenaristica i redateljica, bit će premijerno prikazan u distribuciji Blitz Film i Videa u CineStaru Arena IMAX® 17. veljače 2012.  Svečana premijera u Zagrebu bit će ekskluzivna prilika da gledateljima u Hrvatskoj sama Angelina Jolie i ekipa filma predvođena glavnim glumcima Zanom Marjanović, Goranom Kostićem i Radom Šerbedžijom predstavi film.

Film „U zemlji krvi i meda“ odvija se u pozadini rata u Bosni tijekom 1990.-ih godina, a donosi priču o Danijelu (Goran Kostić) i Ajli (Zana Marjanović), koji su se našli sa suprotnih strana brutalnog etničkog sukoba. Danijel je Bosanski Srbin, policajac, dok je Ajla muslimanka i umjetnica. Prije rata bili su zajedno, međutim, kako nasilje preplavljuje zemlju, njihova se veza mijenja. Mjesecima kasnije Danijel služi pod zapovjedništvom svojeg oca, generala Nebojše Vukojevića (Rade Šerbedžija), kao oficir u Jugoslavenskoj vojsci. On i Ajla još se jedanput sreću kad nju trupe pod Danijelovim zapovjedništvom izvode iz stana u kojem živi sa sestrom Lejlom (Vanesa Glođo) i njenom bebom. Sukob preuzima kontrolu nad njihovim životima, pa se njihova veza mijenja, njihovi motivi i međusobna povezanost postaju dvosmisleni, a njihova odanost sve nesigurnija.

Film je nominiran za Zlatni Globus u kotegoriji najboljeg stranog filma te je dobio nagradu Stanley Kramer koju dodjeljuje Producer’s Guild of America (PGA) filmovima ili producentima čija postignuća doprinose razumijevanju provokativnih društvenih pitanja na pristupačan i oplemenjujući način.

Film u hrvatska kina dolazi 18. veljače.

Izvor: Blitz PR


O Sponzorirani clanak

3 komentara

  1. Angelina lupa gluposti, ja meda nevidjeh, ali zato krvi na izvoz.

  2. problem je što nitko ne kuži zašto se zove tako
    BAL(med)KAN(krv) inače su to turske riči

  3. Ja se zezam za stanje (ili sranje) u bosni.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Označena polja su nužna *

*