Naslovnica » Vijesti » Audio-video uređaji » Sonyjevi televizori 2012. će koristiti Samsungove S-PVA panele

Sonyjevi televizori 2012. će koristiti Samsungove S-PVA panele


sony-2012-lineup

Iako je prodao svoj udio u S-LCD korporaciji koju je 2004. utemeljio s korejskim Samsungom, Sony će u ovogodišnje televizore ugrađivati S-PVA panele čiju tehnologiju posjeduje korejski proizvođač, izvještava Digital Versus. S-PVA tehnologija osigurava najviši kontrast u odnosu na ostale LCD tehnologije, uz solidnu reprodukciju boja i stabilnost game pri širem kutu gledanja.

Za razliku od prošle godine u kojoj je Sony mijenjao panele unutar istih modela (prvenstveno kod modela niže klase), u 2012. obećaje kako to više neće biti slučaj, te će svi modeli iste serije biti opremljeni istim panelom. Toplo se nadamo da će tako biti jer se mijenjanjem panela za one lošije kvalitete može zadovoljiti potreba tržišta, no ne i zadovoljstvo korisnika kupljenim modelom. Naravno, HDtelevizija će pratiti modele kako budu dolazili na tržište i provjeriti je li proizvođač ispunio obećanje.

va-samsung-pva-comparison

Sony će u 2012. godini ponuditi samo modele s bočno postavljenim LED osvjetljenjem, uz S-PVA panele kako je gore navedeno. Najnovija generacija S-PVA panela bi trebala ponuditi bolje performanse i od IPS i MVA panela što se tiče kvalitete prikaza, stoga s nestrpljenjem očekujemo nove modele na tržištu. Čitavu listu novih modela pronađite ovdje.


O Darko Hlušička - Darco

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kada je po prvi puta pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Označena polja su nužna *

*