Audio opremaAudio-video uređajiHome CinemaRecenzije

Recenzija [1.1 soundbar kućno kino]: Philips HTS7111

RUKOVANJE I KVALITETA IZRADE

 

HTS7111 stiže unutar kartonskog pakiranja oslikanog u poznatom stilu proizvođača – značajke su jasno istaknute, zajedno s fotografijom proizvoda. U pakiranju smo između kartonskih profila što štite od potencijalnih oštećenja pronašli:

  • 1x Philips HTS7111 soundbar
  • 1x subwoofer
  • 1x daljinski upravljač (koristi dvije AAA baterije, priložene)
  • 1x 3.5 mm na 3.5 mm audio kabel
  • 1x kompozitni video interkonekt
  • 1x 2-pinski naponski kabel
  • 1x metalni profili za montiranje na zid
  • 1x nacrt za bušenje
  • 1x brze upute za korištenje
  • 1x upute za korištenje i opće informacije

Sve komponente su stigle uredno zapakirane i bez oštećenja

 

Dizajn

Copyright Philips

Slika © Philips

Philips HTS7111 sustav kućnog kina se sastoji od dvije komponente – soundbar elementa u kojem se nalazi sva elektronika, priključci i prednji i surround zvučnici, te pasivnog niskotonskog zvučnika (subwoofera) koji se putem priloženog kabela povezuje na soundbar. Obje jedinice su dostupne u crnoj boji, sa sjajnim finišem plastičnih dijelova, te mat crne plastike stražnje strane soundbara i drvenih elemenata subwoofera.

Soundbar je duž cijele prednje maske prekriven metalnom mrežicom koju nije moguće skinuti, a iza koje se nalazi ukupno šest zvučnika koji su lagano zakrenuti prema bočnim stranama. Višesegmentni LCD zaslon smješten je na centralnoj lokaciji, a nudi prikaz informacija u jednom redu. Zaslon se može potamniti u dva stupnja, no nije ga moguće potpuno isključiti tokom rada.

Pogled s gornje strane soundbara otkriva tanku srebrnu liniju na kojoj se nalazi nekoliko tipaka osjetljivih na dodir – iste služe za osnovnu kontrolu i podešavanje, dok se sve ostale kontrole nalaze na priloženom daljinskom upravljaču. Dimenzije soundbara iznose 945 x 108 x 86 mm, što ga čini idealnim za smještaj ispod televizora dijagonale 40″ ili veće, što ne znači da će soundbar lošije funkcionirati u kombinaciji s manjim dijagonalama.

Subwoofer je dimenzija 192 x 447 x 253 mm, mase 4.4 kg, a posjeduje membranu smještenu na bočnoj stranici. Bas reflex rupa se nalazi sa stražnje strane. Subwoofer je vrlo jednostavno konstruiran i svojom masom djeluje neuvjerljivo, no obzirom da se napaja putem soundbara, provjeriti ćemo kakve će performanse ponuditi tokom testa. Za povezivanje sa soundbarom koristi tanak, 3 metra dug kabel.

Instalacija sustava

Sustav je iznimno jednostavno za instalirati, a za povezivanje s ostalim komponentama preporučujemo HDMI kabele (nisu priloženi).

Izbornici

Osim indikacije glasnoće, HTS7111 ne posjeduje izbornike na zaslonu ekrana, već samo vizualne informacije na svojem LCD zaslonu. Vizualne informacije se prikazuju samo kada je Audio Control funkcija aktivna – kada je isključena tada sustav prenosi zvuk u televizor i istovremeno ga reproducira.

U kombinaciji s daljinskim upravljačem kretanje po opcijama je jednostavno i intuitivno, tako da u ovom segmentu ne bi trebalo biti nikakvih problema.

Daljinski upravljač

Philipsov ovalni dizajna daljinskih upravljača priložen je i u ovom slučaju. Ukupno se 25 tipaka nalazi na upravljaču, a uključuju izbor ulaza, navigacijske strelice, multimedijalne kontrole za Ipod docking stanicu, te kontrole za glasnoću, visoke i niske tonove. Tipke su ugodne na dodir, precizno reagiraju i osiguravaju bezbrižno korištenje sustava.

 

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

2 komentara

  1. Simpaticno, ali definitivno preskupo za ono sto nudi.
    Moze se kupiti kompletno kucno kino sa blu ray playerom za te pare, i u svakom slucaju bi imalo kvalitetniji zvuk.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!