Naslovnica » Vijesti » 3D » Samsung odlučio ne koristiti RealD pasivnu 3D tehnologiju

Samsung odlučio ne koristiti RealD pasivnu 3D tehnologiju


Na CES-u 2011 u Las Vegasu, Samsung i RealD predstavili su pasivni 3DTV prototip koji je koristio jeftine polarizirajuće 3D naočale. Ove dvije tvrtke planirale su lansirati proizvode ovoga tipa, ali se Samsung ipak predomislio i otkazao cijeli projekt.

Tako je korejski konglomerat odlučio ne ulaziti u partnerstvo s RealD-om te je usmjerio fokus na aktivnu 3D tehnologiju, dok su se mnogi konkurenti na tržištu nedavno pridružili pasivnoj 3D tehnologiji koja, osim što koristi jeftine polarizirane 3D naočale, ima i nižu 3D rezoluciju.

Isto tako, Samsung uzima u obzir pasivne 3D televizore u suradnji s RealD-om. RealD-ova 3D tehnologija funkcionira na način da se aktivni shutter iz aktivnih shutter naočala prebacuje direktno u TV panel, što također znači da su samo polarizirane 3D naočale potrebne da se dobije Full HD 3D slika.

Obzirom na situaciju, RealD naglašava da je u potrazi za novim partnerom za tzv. RDZ 3D tehnologiju.

Najnovija ponuda Samsungovih televizora otkrit će se na CES-u 2012 u Las Vegasu u siječnju.

Izvor: FlatpanelsHD


O Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Označena polja su nužna *

*