Home » Vijesti » 3D » Samsung odlučio ne koristiti RealD pasivnu 3D tehnologiju

Samsung odlučio ne koristiti RealD pasivnu 3D tehnologiju

Na CES-u 2011 u Las Vegasu, Samsung i RealD predstavili su pasivni 3DTV prototip koji je koristio jeftine polarizirajuće 3D naočale. Ove dvije tvrtke planirale su lansirati proizvode ovoga tipa, ali se Samsung ipak predomislio i otkazao cijeli projekt.

Tako je korejski konglomerat odlučio ne ulaziti u partnerstvo s RealD-om te je usmjerio fokus na aktivnu 3D tehnologiju, dok su se mnogi konkurenti na tržištu nedavno pridružili pasivnoj 3D tehnologiji koja, osim što koristi jeftine polarizirane 3D naočale, ima i nižu 3D rezoluciju.

Isto tako, Samsung uzima u obzir pasivne 3D televizore u suradnji s RealD-om. RealD-ova 3D tehnologija funkcionira na način da se aktivni shutter iz aktivnih shutter naočala prebacuje direktno u TV panel, što također znači da su samo polarizirane 3D naočale potrebne da se dobije Full HD 3D slika.

Obzirom na situaciju, RealD naglašava da je u potrazi za novim partnerom za tzv. RDZ 3D tehnologiju.

Najnovija ponuda Samsungovih televizora otkrit će se na CES-u 2012 u Las Vegasu u siječnju.

Izvor: FlatpanelsHD

About Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

samsung-49-nu7172-header

Samsung 49NU7172 (NU7100) Ultra HD Tizen OS 4.0 TV – recenzija

Nakon LG-jevog C8 OLED TV-a, na test nam je stigao predstavnik Samsungove NU7100 serije – model ...

hrt2-hd

HRT 2 HD se ponovno vraća za Euro 2016

Sljedeći tjedan HRT ponovno aktivira HRT 2 HD program na kojem će se u 1080i50 ...