DVD, Blu-ray i Ultra HD Blu-ray reproduktoriRecenzije

Recenzija [Blu-ray 3D reproduktor]: Philips BDP9600

TEST ČITANJA FORMATA

Format/i Rezultat
DivX/Xvid – 10 filmova različitih veličina, rezolucije, audio zapisa i verzije codec-a uspješno reproducira do 1080p s AC3 ili DTS zvukom
Matroska (MKV) – 4 filma različitih rezolucija (SD, 720 i 1080p), s više audio zapisa i integriranim titlovima dio isprobanih reproducira, dio ne (ovisno o sustavu kodiranja)
M2TS i M2T – demo materijali s Demo-world.eu stranice i video snimci HD digitalnom kamerom ne reproducira
MOV – snimka starim fotoaparatom i nekoliko foršpana ne reproducira
DTS reproducira
DTS-HD HR & MA reproducira (lossy)
Dolby Digital  reproducira
Dolby Digital TrueHD  reproducira (lossy)
MP3 – fiksni bitrate 160 kbps, varijabilni s prosjekom 188 kbps i jedan od 320 kbps uspješno reproducira
WMA – Windows Media Audio dio funkcionira, dio ne (WMA Pro, Lossless or Voice)
OGG, APE, FLAC – nekoliko datoteka ne reproducira
WAVE, stereo i višekanalni uspješno reproducira
Originalni i kopirani DVD mediji regije 1 i 2 uspješno reproducira
Audio CD, SACD, DVD Audio ne reproducira
Blu-ray – 4 originalna filma BD-25 i BD-50, Verbatim kopija BD-25 uspješno reproducira sve isprobane
Slikovni formati razne rezolucije uspješno reproducira sve isprobane slike (osim .tif / .tiff)

Kao multimedijalni reproduktor, Philips BDP9600 podržava široku paletu formata, iako ne onako široku kao što smo navikli na danas popularnim uređajima poput Mede8era ili TviXa. Podržan je DivX, XviD i MKV spremnik, te je moguće reproducirati podnaslove u zasebnim datotekama uz uvjet da nose isto ime kao i video datoteka. Bez dodatnog podešavanja titlovi se prikazuju s dijakritičkim znakovima. Nažalost, baš kao i na ranije testiranoj Philips opremi, MKV podrška nije 100% pouzdana jer pojedine datoteke bilo zbog bitratea ili sustava kodiranja jednostavno neće raditi. Od audio formata tu je MP3 i jedini primjerak formata bez gubitaka, WAV.

Brzina (u usporedbi s BDP-93SE reproduktorom i PlayStation 3 konzolom)

Format/i Sony PlayStation 3 [sec.]
Oppo NuForce BDP-93 Nuforce Edition [sec.] Philips BDP9600
Blu-ray – Batman: The Dark Knight od ubacivanja medija do početka samog filma 55 47  50
Blu-ray – Batman: The Dark Knight odabir scene na kraju filma tokom reprodukcije 2.3 3.5  3
DVD – Master and Commander – od ubacivanja medija do prvog foršpana 19 15  15

Iz tablice vidljivo je kako Philips BDP9600 učitava DVD filmove pojednako brzo kao i Oppo NuForce BDP-93, dok je kod učitavanja Blu-ray filmova malo sporiji. Kod skakanja s jednog na drugi dio BD diska pokazao se sporijim od PS3 konzole, a bržim od Oppo NuForce modela. Sve u svemu, solidan rezultat.

 

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4 5 6 7Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

16 komentara

  1. Suhoparna recenzija, poput onih koje se vrte na ovim stranim review stranicama, dajte nam nešto više i bolje.

  2. sta ce nekom takav player kad isto dobije sa popcornom??za manje novce,a razlika je nikakva ,tamo skines sa neta film ,a tu ga platis 25kn posudba.

  3. Pa neko ima i volli blu ray,ili voli da snimi film na dvd pa pogleda, ja naprimjer, imam i blu ray i veliku kolicinu hd filmova, ali svaka roba ima svog kupca.

  4. Koja je prednost ovakvog playera naspram duplo jeftinijih Sony/Samsung/LG playera kojih na akcijama ima i za 1400kn? Tako?er 3D, brzi, tihi, čitaju i više audio formata.
    Inače, pohvala da recenzirate i joše nešto osim televizora, ali u oba slučaja se radilo o Philipsu. I kuano kino i ovaj BRplayer.
    Vrlo neobično.

    1. Prednost je u kvaliteti izrade i ugra?enom procesoru slike. Svaki proizvod ima svoju publiku. Nakon što smo se malo više posvetili Philipsu, sada je na redu jedan drugi brand čiji nam se proizvodi nude, samo au reai da je iz Koreje :).

  5. Niko i nekomentarise cijenu playera nego odlicno odradjenu recenziju, autor nije kriv sto je sama komponenta monotona pa nema prostora za suvosno pisanje.

  6. Pa treba biti realan, ja nemam love za philipsa, ali sam kupio lg, da mogu kupio bih oppo ali takvo je vrijeme da sebi nemogu to priustiti, sto se recenzije tice jako je tesko pisati o playeru osim onoga osnovnog jer je to ipak relativno jednostavan uredjaj z arazliku od tv-a.

      1. ne odgovara mi bez mkv formata i srt i sub titlova, a nisam baš bio zadovoljan kvalitetom slike sa bd570, puno bolji kvalitet videa mi bude kada pustim na bravia ex500 nego na blu ray-u….

  7. Ovo iznad navedeno je recenzija na 7500, prethodni model, 7500s2/b2/mkII je druga verzija koja je trenutno i najjaci br player po mom misljenju jer svira sve i svasta i to najbrze i najkvalitetnije od svih do sada testiranih brp, moja preporuka!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!