3DVijesti

Olimpijske igre u Londonu 2012. snimane u 3D-u i 8K

Iako trenutni potrošački televizori još uvijek nude samo Full HD rezoluciju (1920 x 1080 piksela), BBC-jev voditelj projekta Olimpijske igre u Londonu 2012., Roger Mosey, izjavio je da će BBC isprobavati ‘Super-Hi Vision’ 8K rezoluciju (7680 x 4320 piksela) tijekom snimanja igara.

Dok će određeni događaji biti snimani u 3D-u, drugi dijelovi Olimpijskih igara biti će emitirani u 8K rezoluciji – to je 32 milijuna piksela po slici u usporedbi sa 2 milijuna za HD. Iako televizori i projektori koji su u mogućnosti prikazati ovakvu rezoluciju neće biti dostupni na tržištu prije 2020., ovakvi ogromni 8K-kompatibilni ekrani, poznatiji kao ‘Super Hi-Vision’ ekrani, biti će privremeno postavljeni na par javnih mjesta u Londonu i u par drugih gradova u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Također, kao što je bio slučaj kod svjetskog prvenstva, željni gledatelji biti će u mogućnosti gledati cijeli akciju u kinima opremljenim sa 8K ili 4K (4096 x 2160 piksela) projekcijskim sustavom.

Izvor: DigitalVersus

Adsense

Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!