3DVijesti

HP-ova tehnologija pomogla studiju DreamWorks Animation u snimanju crtića “Kung Fu Panda 2”

Tvrtka HP i filmski studio DreamWorks Animation SKG, Inc. jučer su u Zagrebu ponovno udružili snage kako bi realizirali snimanje akcijskog 3D filma “Kung Fu Panda 2” koji se u Hrvatskoj prikazuje od početka lipnja.

Kako bi ostvarili vrhunske rezultate i performanse, umjetnici iz studija DreamWorks Animation odlučili su se za snažne radne stanice HP Z800. Tako su uspjeli dizajnirati i prikazati i neke od stvari koje do tada nisu bile moguće, poput vodenih vrtloga te golemih zelenih površina, a koje su potpuna suprotnost scenama borbi.

Već više od desetljeća HP i DreamWorks Animation surađuju na stvaranju revolucionarnih tehnoloških rješenja koja omogućavaju dojmljive, uzbudljive i zapanjujuće animirane dugometražne filmove kao što su “Shrek”, “Kako izdresirati zmaja”, “MaksimUm”, “Kung Fu Panda” i posljednji u nizu animiranih uspješnica “Kung Fu Panda 2”.

U animiranom filmu “Kung Fu Panda 2” Po živi svoj život iz snova kao Zmajev ratnik, štiteći Dolinu mira zajedno s Paklenom petorkom, svojim prijateljima i kung fu majstorima. Međutim, njegovom novom, fantastičnom načinu života zaprijeti dolazak zastrašujućeg zlikovca koji kani upotrijebiti tajno, nezaustavljivo oružje kako bi pokorio Kinu i uništio vještinu kung fua. Po je prisiljen istražiti vlastitu prošlost i otkriti tajne svog misterioznog podrijetla. Tek će tada moći osloboditi snagu koja mu nedostaje kako bi uspio u svom naumu.

“Kreativna ambicija iza filma ‘Kung Fu Panda 2’ ponovno je studiju DreamWorks Animation omogućila pomicanje tehnoloških granica. Glavni likovi tog animiranog filma među najkompliciranijim su likovima ikada stvorenima, a animirana okruženja u kojima se pojavljuju među najbogatijima su i najenergičnijima u računalno generiranim animiranim filmovima,” istaknuo je Ed Leonard, glavni direktor za tehniku studija DreamWorks Animation te je nadodao; “HP-ova nam tehnologija nastavlja pomagati u pomicanju granica i razvoju novih standarda u filmskoj industriji te, najzad, u stvaranju filmova u kojima uživaju gledatelji širom svijeta.”

Za snimanje izvornog animiranog filma “Kung Fu Panda”, koji je u distribuciju pušten 2008. godine, iskorišteno je više od 50 terabajta podataka te potrošeno gotovo 25 milijuna sati na rasteriziranje. Prelaskom na stereoskopsku 3D tehnologiju te zahvaljujući sve većim kreativnim težnjama filmaša, tijekom snimanja nastavka “Kung Fu Panda 2” iskorišteno je 100 terabajta podataka te potrošeno preko 55 milijuna sati na rasteriziranje.

Tvrtka HP vrlo je odlučna u svojoj namjeri da na tržište kontinuirano izbacuje inovacije koje će korisnicima poput studija DreamWorks Animation omogućiti da oslobode svoju kreativnost, jer tako nadahnjena, tvrtka je motivirana da isporučuje vrhunska tehnološka rješenja koja će njihove kreacije podignuti na još višu razinu.

Adsense

Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Povezani tekstovi

2 komentara

  1. ovaj film je za svaku preporuku :)
    a i ukazao mi je da bi se moglo isplatiti uloziti u 3D televizor zbog animiranih filmova,igara i filmova sa brdo kompjuterske animacije (avatar,pirati sa kariba)

  2. “iskorišteno je 100 terabajta podataka te potrošeno preko 55 milijuna sati na rasteriziranje” – baš me zanima koliko backupa imaju ;).

    P.S. HP Z800 radne stanice imaju ove specifikacije:

    Processors: 2x Intel Xeon 5560 2.8GHz
    Memory: 24GB DDR3 RAM
    Chipset: Intel 5520
    Graphics: ATI FirePro 5700 Graphics
    Storage: Fujitsu MBA3300 147GB iSCSI hard disk, Hitachi Ultrastar 15K450 300GB HUS154530VLS300 SAS hard disk, Hitachi LG HL-DT-ST DVD-RAM Optical drive
    Operating System: Windows XP 64-bit

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!