Audio-video uređajiLCDRecenzijeTelevizori i monitori

Recenzija [2DTV LCD]: Sony KDL-26EX320 (26in/66cm)

DODATNE ZNAČAJKE

Sony KDL-26EX320 nudi niz značajki od kojih valja izdvojiti:
  • Snimanje TV programa
Mogućnost snimanja TV programa SD i HD rezolucije na eksterni tvrdi disk. Ne sviđa nam se što je za snimanje naprije potreban disk kapaciteta od 32GB do 2TB, dakle nije moguće snimati na USB memoriju manjeg kapaciteta od 32GB. Osim toga, prije snimanja potrebno je napraviti inicijalizaciju diska kojom se svi podaci gube. Ukratko, za on-the-fly snimanje na brzinu ovo nije dobro koncipirano rješenje, premda pozdravljamo implementaciju snimanja na modelu serije 3.
  • TrackID funkciju potpomognute Gracenoteom za pronalaženje glazbe koja trenutno svira na TV programu ili u filmu

Zanimljiva funkcija koju će zasigurno najviše koristiti mladi u potrazi za novih pjesmama. Više nije potrebno pamtiti riječi iz pjesama i zatim “googlati” kako biste pronašli o kojoj se pjesmi radi, TrackID to sada radi za vas ukoliko je TV povezan na internet. Zgodna funkcija koja odlično radi za strane pjesme, a integrirana je na dediciranu tipku na daljinskom upravljaču

  • internet video servise (YouTube, Dailymotion itd.)

Niz servisa na kojima se možete uloginirati, pretraživati i gledati video isječke u SD i HD kvaliteti. Servisa je mnogo, a svi su ukomponirani u pregledno sučelje jednostavno za korištenje.

  • DLNA podrška koja je uredno radila s testnim Nero MediaHome 4 serverom.

Moguće je reproducirati multimedijalne datoteke preko instaliranog servera na vaše računalo

  • Otvoreni internet pretraživač

Otvoreni internet pretraživač s kojim možete posjetiti bilo koju stranicu i pregledavati njene sadržaje. HTML 5 je podržan, no nažalost Flash nije.

  • ugrađeni media reproduktor s podrškom za video, slikovne i audio datoteke

Test čitanja formata preko USB-a

 

Format/i Rezultat
Video
DivX/Xvid, DivX HD – 10 filmova različitih veličina, rezolucije, audio zapisa i verzije codec-a DivX filmove sa i bez AC3 zvučnog zapisa reproducira, baš kao i one u HD rezoluciji – DTS nije podržan
Matroska (MKV) – 4 filma različitih rezolucija (SD, 720 i 1080p), s više audio zapisa i integriranim titlovima ne reproducira
M2TS i M2T – demo materijali s Demo-world.eu stranice i video snimci HD digitalnom kamerom reproducira 
MOV – snimke kamerama i fotoaparatima ne reproducira
Ogg Theora (SD i HD) ne reproducira
Audio
MP3 – fiksni bitrate 160 kbps, varijabilni s prosjekom 188 kbps i jedan od 320 kbps reproducira
OGG, APE, FLAC – nekoliko datoteka ne reproducira
WAVE, stereo i višekanalni ne reproducira
DTS i DD 5.1 (lossy) samo Dolby Digital
DTS HR i MA  ne reproducira
Dolby Digital Plus / TrueHD 5.1 i 7.1 ne reproducira
Slike
Slikovni formati razne rezolucije iako većinu JPEG fotografija s digitalnog aparata reproducira, pojedine slike (kreirane u Photoshopu i preuzete s interneta) ne reproducira

 

Što se podržanih formata tiče, putem USB memorije ili kućnog računala moguće je reproducirati DivX/XviD filmove do 1080p rezolucije s podnaslovima u zasebnim datotekama, no nažalost MKV spremnik nije podržan. Osim toga, jedino smo uspjeli reproducirati sadržaje s FAT32 i exFAT eksternih diskova i memorija, dok NTFS nije podržan što ograničava veliki broj vlasnika s NTFS datotečnim sustavom. Reprodukcija MP3 datoteka je prošla u redu, no kod slika smo imali poteškoća jer dio nije bilo moguće prikazati – srećom fotografije s digitalnog fotoaparata i kamera su pravilno prikazivane.

Spajanje na PC

 

Sa spajanjem na PC računalo opremljeno Windows 7 operativnim sustavom i GeForce GTX470 grafičkom karticom nismo imali problema i nakon što podesite Full za 1:1 mapiranje piksela, očekuje vas rezolucija kao da gledate u kakav monitor, barem što se oštrine tiče. Rad na 66cm velikom zaslonu više podjeća na PC monitor niže rezolucije od one koja bi se očekivala, no ne možemo reći da je korištenje bilo loše. Što se igranja tiče, izmjereno ulazno kašnjenje u odnosu na CRT monitor iznosi varijabilnih 30 do 80ms, uz prosječnih 50ms. Ipak, tokom ležernog igranja Simsa 3, Guild Warsa i GTA 4 nismo uočili probleme izazvane kašnjenjem.

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4 5 6 7 8Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

17 komentara

    1. Iz servisnog moda sam izvukao broj za koji internet tvrdi da je LG-jev panel, no nigdje nisam uspio pronaai o kojoj se točno matrici radi.

  1. Uh, koja razlika u odnosu na 32″ CX520, kojeg sam imal nedavno… LG panel, dakle IPS? Nije mi jasno kako je X-Reality ispao tako loš, meni se pokazao super na spomenutom telkacu…

    1. Očekivao sam više u svakom slučaju, posebno kod SD programa na 768p panelu, no na kraju baš neku razliku u odnosu na BE2 nisam vidio. Da citiram Davida Katzmeiera s CNET-a što se jačeg, EX720 modela tiče, kvaliteta slike je “just OK”, što potvr?uje moja iskustva s manjim modelom. Next: X-Reality PRO :)

    1. Hi erty!

      Thanks for reading our review, hopefully you will find more interesting articles on the site! Best regards!

  2. Hi HD! Thanks. According to this review, input lag is 30-80 ms with PC games. Is good the response time? Anyway I wouldn’t use the tv for PC Games.

    Do you know which is the response time with Console Games (ms)? Do you recommend to me this tv? Finally, is it a positive review for this Led?

    Best regards :)

    1. Hi! The response time is the same because TV must prepare input signal to the panel’s resolution and apply certain filters. For Wii it will be more than fine since the lag isn’t visible.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!