Obavijesti/ostaloVijesti

Stižu novi HDTV-i za 2011.

Kolege s usporedi.hr napravile su članak o dolasku novih televizora. Dok nam polako stižu novi modeli televizora na test, savjetujemo vam da saznate što nas novo očekuje u njihovom članku.

2010. godina je bila godina 3D-a. No, tek u ovoj 2011., 3D postaje praktičan za uporabu jer većina HDTV prijemnika ima mogućnost konverzije 2D sadržaja u 3D (op.a. što je veća definicija slike, to je konverzija kvalitetnija). Uz to, cijena 3D televizora je u dijagonali od oko 105 cm (42″) došla na u kupcima prihvatljiv cjenovni rang od oko 10 tisuća kuna.

LED pozadinsko osvjetljenje je druga najatraktivnija karakteristika HDTV-a nakon mogućnosti 3D prikaza. LED znači tanji profil samih uređaja (Samsung-ova serija 9 ide do nevjerojatnih 8.9 mm debljine uređaja), uštedu energije, ali i jači kontrast na zaslonu uz čišću sliku.

Od novih modela, u trgovine su već stigli Panasonic-ovi i Sony-jevi LCD-i nižih dijagonala, a nakon njih očekujemo skuplje primjerke dijagonale preko 100 cm. Svakako preporučamo da pričekate dok se cijena novih modela “stabilizira”, jer su prvotne cijene noviteta uvijek više, vjerojatno zbog marketinškog efekta na kupce, da bi se nakon par tjedana spustile na normalu.

Za više informacija, pročitajte originalni članak na usporedi.hr.

Adsense

Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Povezani tekstovi

Jedan komentar

  1. sony je prošle godine odmah na početku formirao cijene koje su dosta dugo bile nepromjenjene (za razliku od veaine ostalih proizvo?ača koji su u početku imali bombastične cijene da bi ih kasnije smanjili znatno)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!