3DAudio-video uređajiLCDRecenzijeTelevizori i monitori

Recenzija [3DTV LCD]: Samsung UE46C8000 (46in/117cm)

Samsung za 2011. godinu donosi brojne novosti kod svojih linija HDTV-a, uključujući napredniji sustav za otklanjanje šuma i nesavršenosti slike, micro dimming tehnologiju za bolju uniformnost i još bolji kontrast, te svakako na prvi pogled najočitiji – još tanji okvir kod serija 8000 i 9000. Otvoreni web pretraživač i Wi-Fi priključak također su sastavne komponente novih modela, no dok čekamo njihov dolazak, na test smo uzeli ponajbolji prošlogodišnji model kako bismo stvorili bolju bazu za ocjenjivanje modela 2011. godine. Model C8000, dostupan u dijagonalama od 40, 46 i 55″ može se smatrati vrhom Samsungove prošlogodišnje ponude uz precijenjeni model C9000. Radi se o modelu pune HD rezolucije, s 3D mogućnostima i priloženim jednim parom 3D naočala, a uz atraktivan vizualni identitet okrunjen srebrnim okvirom, minimalnom dubinom i četveronožnim stalkom, vjerujemo kako je mnogima zapao za oko u trgovini. Pitanja koja se postavljaju vrlo su jednostavna: je li kvaliteta slike u 2D i 3D načinu rada na visini zadatka? Koliko je dobro implementirano bočno pozadinsko osvjetljenje i je li kvaliteta slike ravno-iz-pakiranja zadovoljavajuća? Kako se nosi s konkurencijom? Odgovore potražite u nastavku.

 

SPECIFIKACIJE

Proizvođač Samsung
Model UE46C8000
Tehnologija prikaza LED bočno (edge) pozadinsko osvjetljenje
Veličina ekrana 46inča/117cm
3D Ready/3DTV Da (3DTV)
100/200Hz Da (200Hz)
Lokalno zatamnjenje Da
Rezolucija full HD, 1920×1080 piksela
Broj HDMI priključaka 4 (četiri sa strane)
Optički/koaksijalni audio izlaz Da/Ne
USB priključak Da (x2)
Ethernet/mrežni priključak Da
PCMCIA/Common interface utor Da
Utor za memorijske kartice Ne
DVB-T/DVB-C Da/Da
MPEG-2/MPEG-4 AVC h.264 Da/Da
Dodatne značajke * Samsung 3D* Anynet+ (HDMI-CEC)

* Auto Channel Search available

* Auto Power Off available

* Auto Volume Leveler available

* BD Wise

* Caption (Subtitle)

* Clock & On / Off Timer

* AllShare (powered by DNLA)

* Internet@TV

* Skype On Samsung TV

* USB: Movie

* Personal Video Rcorder Ready

Dimenzije [cm] 109.8 x 72,4 x 2,39 (sa stalkom dubina 30.3)
Dimenzije pakiranja [cm] 140 x 80.5 x 14.5
Masa proizvoda [kg] 19.2 sa stalkom (17kg bez stalka)

Više informacija provjerite na stranicama Samsunga.

 

Adsense
1 2 3 4 5 6 7 8Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

33 komentara

  1. Odlicna recenzija, ali Tv je zali boze para, ima daleko boljih televizora ze te pare pogotovo ko se nepali na budalastinu zvanu 3D, ali to je druga prica nevezana za trud recezenta koji odlicnom recenzijom nemoze popraviti sve mane uredjaja.

    1. Hvala Adi! Što je više značajki koje TV nudi to je i analiza duža, no na kraju se cjelokupan dojam ipak svodi na one temeljno – kvalitetu slike i ergonomiju korištenja. Nadam se da ae iduai tjedan stiai neki od 2011 modela…

    2. Šta su ovi s What Hi-Fi budale? Ovaj TV je best high-end TV za 2010. čini se kako 3D zaista nije neka sreaa, ali zbog ogre navedenog pretpostavljam da je ostatak TV-a ok.

      1. Po cemu moze biti best high-end, nema 400Hz interpolaciju, LG LEX8 i Philips serija 9 imaju.

        Pokretna rezolucija kod 3D-a je od presudnog znacaja za izbjegavanje crosstalka.

        Nema Local dimming kontrolu pozadisnkog osvjetljenja, LG LEX8 i Philips serije 9 imaju.

        Nivo dubine crne boje je prosjecan ne za high-end tv vec za srednji segment.

        What Hi-Fi kao i druge recenzije su tu da ih stampaju radi marketinga a pokrice za njih nemaju.

        1. Best high-end sa toliko mana to moze samo neozbiljna osoba tvrditi, potpuno se slazem sa Naniem da nezasluzuje epite cak ni iznadprosjecnog tv-a, gledao sam g au Tehnomarketu (kolega mi je poslovodja pa me pusti da se zezam malo) tv definitivno nevrijedi ni priblizno te love koju kosta, gledao sam i neke LG modele kod stanica i vise su me odusevili a kostaju dosta manje, mada me je najvise dojmio Sharp 46″ slika je perverzna barem onaj demo materijal koji se vrti na nekoliko tv-a, ali ovaj me je oborio sa nogu nije 3D (hvala bogu) samsung mu nije ni do koljena.

  2. Što se tiče dizajna televizora samsung je ok opaenito, ali su podložni kiču više nego bilo koji drugi proizvo?ač

  3. Mislim da bi prilikom recenzije autori trebali naglašavati o kojoj vrsti panela se radi, jer čitajuai strane forume postoje razlike me?u njima i to osjetne. Bilo bi lijepo znati dali na naše tržište dolaze samo oni lošiji ili ne.
    Navodno kod Philipsa od ove godine više neae biti panel lutrije vea ae svi biti UV2A.
    A navodno ae Sony prepustiti gotovo polovicu proizvodnje panela Tajvancima zbog uštede, što znači jošiji MVA paneli

      1. Stara samsungova muljaza sa panelima, radi tih stvari nebi samsunga vise ni na poklon, zapadu dobar panel, evropi solidan i ostalima kinesko smece za skupe pare, to su i sa monitorima radili.

    1. Osobno ne navodim o kojoj se matrici radi jer nemam vjerodostojan izvor podataka, a ionako se na temelju testova vide karakteristike zaslona. To je ipak najvažnije.

      Za one koje zanima, ovo su podaci s etikete:

      Model: UE46C8000XW
      Model Code: UE46C8000XWXXH
      Type Np. UE46C8000

  4. Ako kupim Samsunga onda želim Samsungov panel. Možda su i ti alternativni dobri, ali ako platim ime SAMSUNG onda želim i njegov panel. Ako nisu u stanju proizvesti dovoljnu količinu ili zbog smanjenja troškova daju kooperantima da rade, trebali bi postaviti neke standarde da ti kooperanti rade vrhunski proizvod koji mi plaaamo, a ne da bude ako ovo ako ono.
    To je kao da kupim BMW, a motor nije njegov.
    Za što sam onda dao novce?

  5. Ako je ovo točno o kvaliteti panela onda bi to trebalo ovako izgledati:
    •IPS – najbolji vidljivi kut, precizne boje, dobro vrijeme odziva, slab nativni kontrast (oko 1.000 : 1), svijetli prikaz crne (0.15 – 0.25 cd/m2)
    •PVA – dobar vidljivi kut, izvrstan nativni kontrast (preko 4.000 : 1), izvrstan prikaz crne (0.04 cd/m2), dobro vrijeme odziva
    •MVA – slab vidljiv kut, slab nativni kontrast (1000 : 1), dobar prikaz boja, slabo vrijeme odziva, svijetli prikaz crne (0.15 – 0.2 cd/m2)
    •UVA – izvedenica MVA, do UV2A generacije vrlo sličnih osobina kao i MVA
    •UV2A – Sharpovi paneli, koji su osobinama dostigli PVA – dobar vidljivi kut, izvrstan nativni kontrast (preko 4.000 : 1), izvrstan prikaz crne (0.04 cd/m2), dobro vrijeme odziva

    1. Mah, to je dosta površno pisano. Ima recimo više proizvo?aaa tih MVA panela i neki recimo imaju kontrast kao Samsungov S-PVA što se moglo vidjeti i ovdje na HD Televiziji kod recenzije Samsunga C-650 sa AUO panelom. Isto nije istina da Sharpovi ASV paneli imaju išta bolji kut gledanja od tih MVA, štoviše imaju čak i malo lošiji.

  6. Tip panela se moze instalirati sa razlictim pozadisnkim osvjetljenima koje ocito uticu na kontrast i prikaz crne boje. Dalje, istom analogijom dolazimo da se izuzetkom naprednih kontrola kalibracije kod pojedinig panela bilo kojeg branda ne mogu postici precizne boje cak i najboljih panela.

    Trziste i situacija su saroliki, treba voditi racuna o mnogim stvarima, zato smo i tu da udjemo u srz kupljenog produkta i da kazemo za sta dajete novce.

  7. izzy007 u ovom kaj si napisao bi se dalo zaključit da je pva zapravo najbolji tip zaslona a stim se ja nebi složio

  8. IPS slaba crna??? a uvaženi kolega NANI izmirio kod panasonica 0,04……nije bitan samo paneli nego su bitni svi elementi,kao u onoj o nogometu,neigraju nogomet najbolji pojedinci nego momčad koja može zajedno

    o tv-u LOŠ TV NELOŠE CIJENE 14000kn,pa hebote za tu lovu možeš uzeti vrhunsku plasmu za video materijal i odlični lcd za igre

    1. Uzmeš Sammy C7000 plazmu i miran si za puno manje para. Pobrao je sve najbolje od odličnog dizajna, multimedijske podrške, prikaza sd programa
      (bolje nego bilo koji 2010 panasonic) i sve prednosti plazma ekrana (nema crosstalka kod 3d prikaza)

  9. Podatke sam izvukao s neta. Ako oni lažu onda i ja širim dezinformacije :)
    Kao što kolega Nani kaže bez kalibracije nema preciznih boja.
    To znači kad “istovariš” 1200 Eura za Tv onda još trebaš naai dobrog kalibratora da ti to sve poštela pa da možeš uživati u tome što si kupio :)

  10. Na netu ima više izvora i različitih mišljenja
    Ja osobno nisam toliko osjetljiv na nijanse boja i ak su generalno dobre manja odtupanja mi nisu bitna tako da mi kalibracija niš ne znači skoro
    Ono na što sam osjetljiv je kontrast odnosno prikaz crne boje i užasno mi smeta kada neki novi tv (bilo plasma ili lcd) to prikazuje loše

        1. Po prvim dojmovima korisnika iz USA nova D7000 serija je očajna. Tako bar tvrde. čekat aemo modele za EU pa aemo nadam se vidjeti šta aete vi na hdteleviziji reai. Nadam se da nisu tako loši kako ovi iz USA tvrde

  11. Imam samsung led model ue32c4000pw i kada gledam filmove preko USB-a nece da mi otvori subtitlove.Pomozite ne znam u chemu je problem.

  12. darko-kad pokreneš film pritisni tipku tools na daljinskom i onda imaš postavke titla.Kad u?eš u to imaš upaljen-ugašen titl,veličina titla i pomicanje titla.Ovo prvo je vjerovatno kod tebe ugašeno,ali prije provjeri da je titl u .srt formatu i da je skroz istog imena kao i film.

  13. S obzirom da sam u potrazi i za LCD-jem i Plazmom, nakon svega pročitanog i pregledanog zaključujem da je Panasonicov E30 prava premium klasa za ovaj premium Samsung po dvostruko(!!!) nižoj cijeni! Tko je tu lud? Svala čast, znaju se i dobre i loše strane, ali prava je drskost držati ovakvu cijenu za takav nesavršeni proizvod. Ispada da je Panasonic u svakom pogledu iznad konkurencije jer je pravi rezač cijena a kvaliteta koju nudi je u mnogočemu bolja od konkurencije.

  14. Za mene ae Samsung TV uvijek biti na vrhu, jedna od najboljih slika, najbolji dizajn, najviše moguanosti i najjednostavniji izbornik – jedino bi mogli ubrzat paljenje…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!