Naslovnica » Filmovi » Sony u pregovorima za distribuciju MGM filmova na Blu-rayu

Sony u pregovorima za distribuciju MGM filmova na Blu-rayu


Sony Pictures Home Entertainment je navodno na rubu potpisivanja novog dogovora s MGM-om za distribuciju njegovih filmova na Blu-rayu, kao i drugih digitalnih materijala. Studio, koji se nedavno oporavio od bankrota, trenutno ima distribucijsku suradnju s Fox Home Entertainment studijem koja bi trebala isteći u rujnu. Ako se suradnja odobri, Sony će preuzeti digitalnu distribuciju svih budućih MGM filmova.

Prema još jednom dijelu predloženog dogovora, Sony će sufinancirati slijedeća dva filma o Jamesu Bondu i pritom osiguravati 50% ukupnih sredstava za “Bond 23” i 25% za nastavak, “Bond 24”. MGM je isto tako navodno pokazao interes za sufinanciranje nekih nadolazećih Sonyjevih filmova, uključujući David Fincherov “Girl with the dragon tattoo” i vjerojatno nadolazeći “Spider-man Reboot”.

Blu ray povjesničari će naglasiti da je Sony izvorno imao distribucijska prava na MGM knjižnicu kad je studio bio prodan konzorciju ulagača, uključujući Sony, u 2005.-oj. Nedugo poslije, MGM-ovo rukovodstvo prekinulo je taj dogovor da uspori prodaju MGM-ovih kataloških filmova. Sony je isto tako sufinancirao Daniel Craigove Bond filmove “Casino Royale” i “Quantum of Solace” kao dio akvizicije, ali do sada nije bio prikazan kao glavni igrač u filmu “Bond 23”.

Izvori bliski ovoj suradnji izjavljuju da, iako je dogovor vrlo blizu sklapanja, postoji još par detalja na kojima treba poraditi prije nego što se suradnja može ostvariti.


O Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Jedan komentar

  1. Spider-man Reboot? Novaca imaju, samo im trebaju nove ideje :)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Označena polja su nužna *

*