Vijesti

LG udvostručio udio na tržištu monitora u Hrvatskoj [PR]

Odlični prodajni rezultati LG televizora na našem tržištu nastavljaju se i u trećem kvartalu 2010. LG je zadržao vodeću poziciju, a najtraženiji su bili Full HD LED i LCD TV televizori i monitori sa širokim zaslonima veličine od 22 inča i većim. Čestitamo LG-ju i njihovim zastupnicima na odličnim prodajnim rezultatima, te se nadamo novim testovima njihovih televizora i prateće opreme. Kompletno priopćenje donosimo u nastavku.

Zagreb, 1. prosinca 2010. − LG Electronics (LG), globalni predvodnik na tržištu potrošačke elektronike, prema istraživanju agencije Context BNA, i u trećem kvartalu ove godine uvjerljivo drži vodeću poziciju na tržištu monitora u Hrvatskoj. LG od početka godine bilježi konstantan rast i za razliku od tržišnog udjela od 24 posto koji je zauzimao u drugom kvartalu, on se na kraju trećeg gotovo dvostruko povećao na čak 46 posto. Time je LG Hrvatska postigao najbolje prodajne rezultate i najveći udio na tržištu monitora u cijeloj Europi u promatranom razdoblju. Ovaj značajan uspjeh ostvaren je prvenstveno zahvaljujući povećanoj potražnji za modelima monitora s LED pozadinskim osvjetljenjem kao i LCD TV monitora sa širokim zaslonima dijagonale od 22 inča i većim.

Sudeći po rezultatima prema kojima smo udvostručili uspjeh iz prošlog kvartala i ostvarili kumulativni tržišni udio u 2010. godini od 27 posto, potrošači su prepoznali LG-eva nastojanja da njihove potrebe budu u središtu naše pozornosti. Sigurni smo da je ovako dobrim rezultatima, uz dizajn, brojne korisniku prilagođene značajke i pristupačnu cijenu LG-evih monitora, pridonijelo standardno trogodišnje jamstvo na uređaje kao i naše jedinstveno Zero Pixel jamstvo” izjavio je Mario Medved, direktor LG-a Hrvatska.

Zero Pixel jamstvo besplatna je usluga koja krajnjim korisnicima omogućava da u slučaju pojavljivanja tzv. mrtvih piksela kupljeni monitor zamijene na prodajnom mjestu unutar 72 sata od trenutka kupnje, što predstavlja dodatnu pogodnost i uslugu, izvan zakonske obveze.

Pri odabiru modela monitora u Hrvatskoj, koje LG na domaćem tržištu nudi već 15 godina, kupcima su najvažniji veličina zaslona i značajke, ali veliku pozornost posvećuju dizajnu te cijeni i jamstvenom roku. Općenito, hrvatski potrošači sve više traže proizvode koji odlično kombiniraju moderan dizajn i najnovije tehnologije te, iako se tržište općenito smanjuje, ipak raste potražnja za monitorima sa širokim zaslonima većih dijagonala.

Za više informacija, molimo posjetite www.lge.hr

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!