Home » Vijesti » 3D » Tron: Nasljedstvo 3D – nova audio-video poslastica na samom kraju godine [PR]

Tron: Nasljedstvo 3D – nova audio-video poslastica na samom kraju godine [PR]

Krajem ove godine u kina širom svijeta (pa tako i u Hrvatsku) dolazi film Tron: Nasljedstvo. Snimljen u spektakularnoj 3D tehnologiji sa zapanjujućim specijalnim efektima, ovaj sigurni kino hit kompanije Walt Disney Company odvest će gledatelje na još neviđeno filmsko putovanje u svijet kompjuterskih gladijatorskih igara! No tko ili što je zapravo Tron? Pročitajte u nastavku…

Radi se o franšizi koja je započela davne 1982. godine filmom jednostavnog naziva „Tron“ u distribuciji Walt Disney Company. Napisao ga je i režirao Steven Lisberger, a u glavnim ulogama pojavljuju se Jeff Bridges, Bruce Boxleitner, Cindy Morgan i Dan Shor. Glavni lik priče je Kevin Flynn, mladi i nadareni kompjuterski inježnjer kojeg otmu i doslovno ubace u svijet kompjuterskih igara gdje mu je jedina nada pomoć sigurnosnog programa – Trona. Film je bio nominiran za dvije nagrade Oscar (kostimografija i zvuk), a stekao je kultni status kod obožavatelja znanstvene-fantastike.

Upravo taj kultni status doveo je do razvijanja franšize na video igre i stripove. Iste godine nakon što je film zaigrao u američkim kinima stvorena je i arkadna igra „Tron“ koja je radnjom u cjelosti bazirana na filmu. 2003. godine kreirana je video igra „Tron 2.0“ koja se automatski nastavlja na radnju filma iz 1982. godine. Ubrzo potom uslijedila je serija stripova „Tron“ od šest nastavaka koji nastavljaju priču šest mjeseci nakon završenih događaja iz video igre „Tron 2.0“. I konačno ove godine očekuje nas još jedan film: „Tron: Nasljedstvo“!

[youtube id=”czFaYikzlXM” w=”600″ h=”337″]

„Tron: Nasljedstvo“, snimljen u 3D tehnologiji koja oduzima dah, direktan je nastavak na film iz 1982. godine. U njemu je glavni lik Sam Flynn, 27-godišnji sin poznatog Kevina Flynna, koji istražujući nestanak svog oca bude uvučen u računalni svijet prepun opasnih programa i gladijatorskih igara u kojem njegov otac živi već 25 godina. Spektakularni vizualni efekti, ledenoplavi tonovi i fotorealistična animacija samo su neki od atributa kojima će novi nastavak Trona očarati svoje buduće gledatelje. Film je režirao Joseph Kosinski kojemu je ovo prvi film u karijeri, a u glavnim ulogama pojavljuju se Garrrett Hedlund, Olivia Wilde, Michael Sheen i Jeff Bridges.

„Tron: Nasljedstvo“ u hrvatska kina stiže 30. prosinca.

Popularnosti Tron-a svjedoče i tematske 3D naočale koje će proizvoditi poznata marka Oakley, a koje su u svojoj biti skuplja verzija 3D naočala kakve nosimo u kinima, samo s nekoliko detalja koje ih čine super-Tron-futurističkima. Osim zvijezda koje će ih nositi na premijeri 17. prosinca u SAD-u, vi također možete nabaviti iste po cijeni od 150$, te se istaknuti u masi u nekoj od domaćih kino dvorana.

About Darko Hlušička - Darco

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kada je po prvi puta pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

spectre

Novi Bondov film Spectre ruši rekorde

Jedan od najiščekivanijih filmova u posljednjih nekoliko godina poput Aston Martina DB10 protutnjao je u ...

star-wars-sila-se-budi

Ratovi Zvijezda: Sila se Budi oborio rekord pretprodaje ulaznica!

Željno iščekivani sedmi nastavak legendarne sage o Jedijima i zlom Carstvu oborio je rekord u ...