3DVijesti

STMicroelectronics predstavio novi 3D procesor slike

STMicroelectronics danas je najavio novi TV System-on-chip (SoC) IC, koji nudi 3dtv podršku uz napredne 120Hz MEMC algoritme procjene i kompenzacije pokreta u 3D modovima. Dizajniran za sljedeću generaciju 1080p full-high-definition (FHD) integriranih digitalni TV-a (iDTVs), ST-ov novi FLI7525 SoC omogućuje novu klasu mid-range 100Hz 3dtv-a uz internet podršku. FLI7525 predstavlja prvi industrijski SoC TV s integriranom 3dtv podrškom i 100/120Hz MEMC obradom. FLI7525 također uključuje patentirane 2D u 3D algoritme konverzije uz patentiranu tehnologiju za smanjenje judder-a te kontrolu dubine za video koja se na ekranu prikazuje. Osim što daje visoke performanse H.264/MPEG audio / video dekodiranja i integriranih značajka, FLI7525 SoC donosi poboljšano korisničko iskustvo uz punu podršku za širokopojasni Internet iDTV funkcionalnosti te proširuje grafičke mogućnosti, omogućavajući snažne sveukupne performanse nadolazećih 3DTV modela.

FLI7525 može se ugraditi u televizore i računalna monitore te će moći mjeriti udaljenosti gledatelja od TV ili monitora da se prilagode i audio performanse uz parametre 3D slike. Ovaj proces neće biti fizički statičan. Svaki put kada gledatelj promjeni položaj, održat će se slične postavke zvuka kao i na prethodnoj poziciji te će se pravilno i kalkurirati 3D slika za optimalne performanse. Senzor će moći izraditi i prepoznavanje lica kako bi mogao zadržati u internoj memoriji postavke svakog gledatelja a može igrati ulogu senzora za osvijetljenost prostora za podešavanje kontrasta i svjetline televizora.

Adsense

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!