Obavijesti/ostaloVijesti

Nakon 3D-a sljedeći trend je Ultra HD rezolucija!


U Japanu, vrijedi više. Broadcasting konzorcij usaglasio je odluku za emitiranje i standardizaciju Ultra High Definition signala! To znači ne duplo više već 4 puta veću rezoluciju od FullHD rezolucije koja je danas standard za flat panele. Ultra HD se označava još i kao “8K” te prenosi 7680×4320 pixela slikovnih podataka! 8K fenomen kako su ga nazvali ima dva parametra. Prvi ima veze s divljenjem i ambicijama UHD konzorcija te tehnološke ambicije Japana kao predvodnika AV tehnologija u svijetu.

Zamislite da već standardne kamere se zamjene 8K kamerama za takve prijenose. Iz tog razloga, NHK je razvio CMOS senzor razlučivosti 33 milijuna piksela! Kamere će koristiti sustav SMPTE UHDTV2 (7680×4320 na 59,94 okvira i R / G / B 4:04:04 uzorkovanja), koji može proizvesti 4000 linija horizontalne rezolucije.

Drugi parametar predstavlja komercijalizaciju UHD rezolucije kao standarda gdje će svi brandovi televizora morati pratiti trendove, proizvoditi i predstavljati UHD flat panele. Koliko ova strana medalje sja te koliko je zaista UHD rezolucija potrebna na 50″ i manjim dijagonalama je sasvim jasno!

Adsense

Povezani tekstovi

7 komentara

  1. ja na hd lcd od 82 cm gledam divx od 700 mg na wd tv live i slika je stvarno odlična tako da ni ne razmišljam o nekim hd izvorima kao blu ray i sl,meni je važan film ,hrvatska se još nije ni prebacila na hd a japanci vea uvode ultra rezoluciju,što se mene tiče mogu uvesti super ultra extreme hd ja sam zadovoljan i sa kvalitetnim divx od 700 mb,dok kod glazbe slušam samo originale a mp3 koristim samo kao sredstvo da vidim koji au cd kupiti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!