Audio-video uređajiNajave testovaVijesti

Najava testa: Golden Media T-Box 815 PVR

golden_media_tbox815pvr_1

Vrijeme godišnjih odmora sve nam je bliže, a samim time i suočavanje s odabirom DVB-T prijamnika za praćenje digitalnog TV programa u regijama koje su digitalizirane. Većina će u svojim vikendicama i apartmanima zadržati klasične CRT televizore jer im se jednostavno ne isplati ulaganje u novi TV, stoga je odabir digitalnog prijamnika razumno rješenje. Odnos cijene i kvalitete najvažniji je pri odabiru, posebice za lokacije na kojima uređaj neće raditi svakodnevno, no s druge strane važno je da ne zakaže kada uživate na godišnjem odmoru. Nakon FTE Maximal-ovog modela, na test smo dobili još jedan europski model, ovoga puta njemačkog proizvođača Golden Media. Radi se o MPEG-2 prijamniku s osnovnim priključcima, PVR mogućnosti i iznimne intuitivnosti, radi čega je idealan za sve one koji se ne žele zamarati s dugačkim instalacijama i naprednim izbornicima. Pogledajmo ukratko što sve nudi.

Specifikacije

  • PVR – snimanje putem USB sučelja
  • DVB-T MPEG-2 digitalni zemaljski prijemnik
  • EPG Elektronski programski tjedni vodič
  • Napajanje 5 V za napajanje vanjskog DVB-T pojačala
  • Snimanje na USB stick ili USB HDD
  • Time Shift funkcija za odgođeno gledanje programa
  • Reprodukcija JPEG , BMP, MPEG , WAM
  • Programator vremena snimanja ( Timer)
  • VHF 5-12 / UHF 21 – 69 KANALI
  • 2 X SCART ( TV + VCR)
  • LOOP TV Izlaz
  • Daljinski upravljač sa tipkama za snimanje programa
  • Mini dimenzije 2 x 15 x 10 cm

golden_media_tbox815pvr_01

Dizajn

Prvo što upada u oči jesu male dimenzije uređaja, što olakšava pozicioniranje gdje god vam odgovara u blizini televizora. Ako se televizor nalazi na polici moguće je prijamnik smjestiti u blizini stalka, te ćete na taj način moći imati usmjeren daljinski upravljač u istom smjeru kao i za upravljanje TV-om, što olakšava korištenje. Prijamnik je crne boje, smješten u metalno kućište koje s prednje strane ima tanku prozirnu plastiku s tipkom za paljenje i statusnim LE diodama, dok se na poleđini i boku nalaze osnovni priključci. Pohvalan je izlaz za antenu radi kojeg nećete trebati koristiti T-razdvojnike ako slučajno želite dovesti antenski signal u TV (što je zanimljivo dokle god se digitalno ne prenose svi programi, poput Z1 i OTV-a).

golden_media_tbox815pvr_2

Daljinski upravljač

Također minimalnih dimenzija, uz sitne tipke koje bi mogao problem stiskati osobama većih jagodica, no za većinu će biti sasvim pristojne za koristiti. U ono malo vremena što smo koristili uređaj možemo pohvaliti relaciju tipki na upravljaču i izbornika.

Instalacija i sučelje

Instalacija je vrlo jednostavna i svodi se na odabir zemlje i jezika sučelja. Kada ste ih odabrali (hrvatskog nema tako da možete ostaviti tvorničke postavke, zemlja Njemačka i jezik engleski) slijedi traženje programa koje je u našem slučaju trajalo točno jednu minutu. Uhvaćeno je 14 programa, uključujući HRT HD Promo.

golden_media_tbox815pvr_31

Sučelje je jednostavno izvedeno, poluprozirno i brzo. Hrvatski znakovi se prikazuju, a teletekst unatoč tromosti pri prvom prikazivanju radi dobro. Detaljnija ispitivanja će pokazati eventualne nedostatke.

golden_media_tbox815pvr_41

Sve u svemu, veselimo se druženju s ovim simpatičnim uređajem. Recenzija i video prilog uskoro!

Na test ustupio: Sat Shop

satshop-logo

Copyright HD Televizija 2010. Sva prava pridržana. Sve slike i logotipi u članku su vlasništvo njihovih autora.

Tekst i slike zaštićene logotipom stranice nije dopušteno kopirati bez dopuštenja.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!