ReportažeVijesti

CeBIT 2010: 3D tehnologije, primjene i sadržaj

redrover-cebit2010

Redrover

Južno korejska tvrtka Redrover još od 2004. godine proizvodi 3D monitore, a cilj joj je da takvi monitori postanu dostupni svima. Njihova ponuda 3D monitora (TRUE3DI) varira od 8 pa do 40 inča u visokoj rezoluciji, a proizvodi su namijenjeni profesionalnim korisnicima.

Na štandu na CeBIT-u posjetitelji su mogli vidjeti stalak za kameru Camera Docking Station SDC-M200A, a koja omogućuje precizno postavljanje 3D kamera s dva objektiva, podešavanje njihove međusobne udaljenosti i pozicije. Za gledanje uživo materijala što kamere snimaju zadužen je True3Di 8-inčni prijenosni monitor koji posjeduje tipku za prebacivanje iz 2D u 3D način rada.

Kratak video pregled štanda možete vidjeti u videu:

[vimeo id=”10109903″ w=”550″ h=”309″]

Za više informacija o proizvodima ove tvrtke posjetite službenu stranicu Redrover.info.

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4 5 6 7 8Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

9 komentara

  1. nema komentara dosad pa evo kako razmisljam o tome svemu, mozda sam malo staromodan i mozda me napredak tehnike totalno dematira kroz koju godinu ali trenutno ne vidim se u 3d tehnologiji, nezamislivo mi je da ae navečer cijela moja obitelj drzati na glavi nekakve naočale da bi pogladali 3d dnevnik, mozda neae bit tako za mog zivota, mozda ae se samo pojedini filmovi tako snimit te ae se pogledat u toj tehnici na tveima koji ce ionako bit svi 3d, ali opet, peteročlana obitelj morat ae negdje drzat sve te naočale pa skupa sa daljinskim kojih je i sad dosta stvarat ae opau zbrku, da negovorim da ae neke naočale imat dioptriju neke ne ili ae se naticat na ove za vid, al opet bit ae drukčije za svakog ukuaana. Da 3d kuca na vrata, a mi smo tek dobil digitalni SD signal, svjedoci smo kako novi ful HD tvi tesko barataju s SD matrijalom (bar ovaj recenzirani) kako ce onda tek ovi 2xful HD imat problema.dobro je da HD tim donosi nam ovdje sve te novotarije kako bi bili informirani no i nedostatak komentara na ovu temu govori da nisam jedini koji se tu ne vidi.

  2. kada odre?ena tehnologija i novci koje ona donosi dojdu do zida pojavljuje se neka nova da nastavi gdje je predhodna stala… ne znam koliko sve ovo ima smisla osim onog novčanog …

    1. oni kad snimaju 3D ne snimaju 3D nego dvi 2D slike koje su fazno pomaknute i onda se ta optička varka u ljudskim glavama pritvara u 3D,kao što rekoh jedino hologrami mogu simulirati 3D(bez naočala,bez varanja mozga)

  3. ok, hologram u tri dimenzije ae u mojoj sobi 4 sa 4 metra izvrsno prikazat epsku bitku di se 4000 ljudi bori s drugih 10 000 ljudi, jako ae mi bit bitno da na dnevniku odem iza i vidim koju elektroniku mikrofona na guzi ima spikerica, a na sledeaem Sp-u u nogometu neke au utakmice odgledat s centra.
    neznam kako bi to malo smisla.

  4. samo je pitanje koliki neae vidjet da nema smisla, evo dvije zadnje recenzije preplavljene pitanjima oko refleksije, bas me zanima di ae bit taj filter za holograme ili ae se ipak pristat na zamračivanje prije gledanja :D i kako ce ti hologrami prikazat nas Sd signal (kako nema plana prosirenja HD signala čini mi se da ae naš Sd signal dočekat holograme :) )

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!