Naslovnica » Recenzije » Audio oprema » Audio kartice » Recenzija [USB DAC]: NuForce Icon uDAC

Recenzija [USB DAC]: NuForce Icon uDAC


nuforce-front-iso

Dojmovi nakon korištenja

4-three_quarter-star

Uistinu smo sretni kada se bez velikog naprezanja i učestalog ponavljanja određenih dionica može reći da je razlika u zvuku jasna, a upravo je u ovom usporednom testu to bio slučaj. Najznačajnija razlika u odnosu na X-Fi Go! jest u detaljima i točnijem balansu srednjetonskog područja, a što je potvrdilo nekoliko glazbenih datoteka, što u FLAC-u, što u MP3 formatu. Ženski vokal u pjesmi “Song To The Siren” na albumu iz 1984. godine “This Mortal Coil” je zvučao mnogo bolje balansirano i preciznije u odnosu na X-Fi Go! kod kojeg smo imali dojam kao da je određen raspon frekvencija u vokalu izostao, te je glas djelovao neuvjerljivo i zamućeno. “Suo Gan”, prva pjesma na originalnom albumu Spielbergovog “Carstva Sunca” iz 1987. je također dobar primjer osjetne razlike u zvuku, odnosno detalja koji su se na uDAC-u jasno čuli, ponajviše udah Jamesa Rainbirda na samom početku gore spomenute pjesme. Između ostalog smo poslušali i razne audiofilske CD-ove arhivirane u FLAC formatu, te se nebrojeno puta uvjerili u superiornu reprodukciju koju nudi uDAC.

nofrce-udac-albums

Na uDAC je moguće spojiti i slušalice, te glasnoću regulirati putem malenog potenciometra. Za test smo iskoristili Sennheiser HD 595 slušalice preko koji smo poslušali cijeli niz glazbe u raznim formatima i također se nismo razočarali kada su detalji, čistoća i preciznost tonova u pitanju. Uistinu je nevjerojatna razlika u kvaliteti reprodukcije od jednog do drugog D/A konvertera, a s obzirom na preporučenu cijenu uDAC je zbilja odličan izbor ako vam je stalo do kvalitete zvuka.

nuforce-udac-powered

Audiofilski testni CD tvrtke Dynaudio, “Feeling Music” smo poslušali na linijskom CD reproduktoru tvrtke Pioneer, kao i u FLAC formatu na računalu, te nismo uspjeli čuti razliku. Ovo je odličan rezultat za sve one koji žele koristiti računalo kao primarni izvor zvuka, što je u skladu s današnjim trendom pohrane i reprodukcije multimedije preko PC-ja.

Tokom testa kućište uDAC-a se nije zagrijavalo i bilo je mlako na dodir i nakon 15-ak sati što je bio upaljen tako da nema potrebe za otpajanjem kada se ne koristi.


O Darko Hlušička - Darco

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kada je po prvi puta pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

8 komentara

 1. ček ovo je u osnovu USB zvučna kartica

 2. Gde moze da se kupi ovaj uredjaj, i da li mogu dobiti tog zastupnika da vidim kako da se posalje u Srbiji ili imaju i ovde predstavnika. Pozdrav

 3. Kad bi se ovo čudo spojilo izme?u Synology DS110 NAS-a i pojačala, da li bi to sviralo?

 4. Šteta, pomislio sam kad svira sa USB zvučnicima, da bi mogao i ovako.

 5. Niste mi odgovorili na moje pitanje-gde se ovaj uredjaj moze naruciti . Da li moze da se prikljuci kao pre amp preko izlaza za slusalice na compu pa na IN Power amp. Pozdrav

 6. Da li ce uskoro biti recenzija nekog sličnog uredjaja novijeg datuma?
  Imate iskustva s HRT Music Stream uredjaima?
  Koji bi po vama bio best buy USB dac do 1000kn?

  Hvala

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Označena polja su nužna *

*