Audio-video uređajiPeriferija/daljinskiRecenzije

Recenzija [daljinski upravljač]: Sony PlayStation 3 Blu-ray Disc Remote Control

ps3_remote

Dojmovi nakon korištenja

4half-star

Nakon instalacije koja je gotova u nekoliko trenutaka (potrebno je u opcijama registrirati novi Bluetooth uređaj i pritisnuti tražene tipke), Blu-ray Disc Remote Control je spreman za korištenje i možete ga koristiti za kretanje po svim izbornicima, baš kao i u standardnim PlayStation aplikacijama kao što su preglednik slika, pretraživač interneta itd. Odziv je izvrstan, što je u kombinaciji s brzim korisničkim sučeljem konzole pravi užitak za korištenje. Kašnjenja signala nismo uočili niti nakon vrlo brzog tipkanja, primjerice pri upisivanju internet adrese u pretraživaču.

Odlične performanse upravljač je pokazao prilikom kretanja kroz izbornike – kako kod DVD, tako i kod Blu-ray filmova. Korištenje je mnogo ugodnije na ovaj način nego da držite u obje ruke PS kontroler, a i raspored tipaka je logičniji i mnogo je jednostavnije obavljati raznorazne radnje.

Na raspored tipki nije potrebno dugo vrijeme prilagodbe, položaj većine ćete upamtiti vrlo brzo, no pojedine tipke su mogle biti većih dimenzija i malo razmaknutije. Nakon nekoliko tjedana korištenja naviknuli smo se na položaj tipki u potpunosti, bez obzira na to što su neke mogle biti veće, malo drugačije postavljene itd.

Upravljač pripada klasi 2 Bluetooth uređaja, što bi po deklaraciji trebalo značiti da ima domen od 10 metara. Daljinski smo isprobali na najvećem dometu od 9 metara bez prepreki i radio je bez kašnjenja i drugih problema.

Tokom korištenja od 2 mjeseca, priložene baterije i dalje rade, a kako Sony nije službeno objavio trajanje baterija, možemo samo pretpostavljati koliko bi trajanje moglo biti. Ipak, bez pozadinskog osvjetljenja i LCD ekrana, vjerujemo da može izdržati pola godine do godinu umjerenog korištenja. Ažurirati ćemo ovaj dio teksta kada dobijemo preciznije podatke.

Upravljač smo isprobali i u igrama, no tamo ga nismo uspjeli osposobiti da radi, tako da ne može poslužiti kao alternativa za klasični PS kontroler.

Blu-ray Disc Remote Control kao univerzalni upravljač?

Nažalost, baš kao što klasični univerzalni upravljači ne mogu upravljati PS3 konzolom (barem ne bez pomagala), tako i BD daljinski ne može upravljati niti jednim drugim uređajem kućnog kina. Bez infracrvenog predajnika nažalost ne postoji šansa da bi se u budućnosti situacija mogla promijeniti, premda bismo rado vidjeti Bluetooth da zaživi i postane standard za kontrolu svih uređaja.

Kratka recenzija Buy.com stranice ukratko prikazuje sve glavne značajke upravljača:

[youtube id=”GkgNdcuz_Xs” w=”560″ h=”340″]

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

5 komentara

  1. “Brzo” gašenje PS3-a putem daljiskog je moguae tako da se na daljinskom drži stisnuta tipka PS 3-4 sekunde, otvori se menu koji pita da li želiš ugasiti sustav ili kontroler, stisne se ok jer je po defaultu odabran sustav. Nakon toga se još jednom stisne ok i PS3 je ugašen.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!