Reportaže

Report [Zagreb]: Audio Video Show 2009 (+video)

american-embassy-audio-lege

Američko veleposlanstvo

Ove godine Zagreb AVS je ostvario stratešku suradnju s Uredom za trgovinske poslove (Commercial Service) Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu. Pored osnovne uloge predstavljanja američkih CE kompanija koje su pokazale interes za moguće širenje na naše tržište i ona ostala u regiji, Ured je promovirao jedan od najznačajnijih sajmova na kugli zemaljskoj, CES (Consumer Electronics Show) u Las Vegasu. CES Sajam se održava u siječnju svake godine, a događaj je to na kojem se redovno predstavljaju najnovija dostignuća na području potrošačke elektronike i proizvodi koji se u narednim mjesecima polako pojavljuju na svjetskim tržištima.

american-embassy-audio-le1

Olympus

Poznati proizvođač fotoaparata i diktafona na malenom je štandu pružio priliku posjetiteljima da isprobaju novi-stari fotoaparat Pen EP-1, osvježeni model fotoaparata koji je davne 1959. godine napravio pravu malu revoluciju, a danas se vraća s D-SLR funkcijama u kompaktnom kućištu. Dojmovi na dizajn novog Pen-a su raznovrsni: s jedne strane starijima odgovara njegov retro-osvježeni izgled, dok ga mladi ne smatraju modernim, već prevelikim i čak pomalo ružnim. U svakom slučaju interesantan koncept koji će definitivno osvježiti već dobrano uspavano tržište fotoaparata. Recenziju na engleskom provjerite na DigitalVersus stranici.

olympus-pen

Osim Pen-a, Olympus je također predstavio i nekoliko modela diktafona, od kojih nam se posebno svidio model LS-10, linearni PCM snimač sa stereo snimanjem i pozadinski osvjetljenim LCD zaslonom. Diktafon ove klase može poslužiti kako novinarima, tako i glazbenicima, no i ljubiteljima prirode koji žele snimiti razne zvukove bilo kojeg otvorenog prostora. Tu su dva mikrofona, AMP sklopovolje, ručno podešavanje glasnoće snimanja, 24-bitno/96 kHz linearno PCM snimanje, te niz formata za snimanje, od WAV do MP3 i WMA.

olympus-dictaphones

Više o Olympus proizvodima potražite na službenoj stranici.

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10Sljedeća stranica

Povezani tekstovi

3 komentara

  1. Prema specifikacijama, proizlazi da je LG 42LH9000 napredniji od modela LG 42SL9000 (veai kontrast, 200Hz, veai broj LED dioda ), iako je ovaj potonji najnoviji i čini mi se LG-jev top model, jer ga LG na svojim web stranicama stavlja na prvo mjesto. Molim za Vaše mišljenje koji je od ova dva televizora napredniji, odnosno koji je zapravo LG-jev top model. Hvala.

  2. SL9000 je najatraktivniji LG-ev 2009. LCD model, zahvaljujuai novom Borderless dizajnu i maloj debljini. No, riječ je o Edge LED modelu (dakle, model koji osvjetljenje postiže LED diodama postavljenim na rubove TV-a (lijevi i desni rub). O manama edge LED tehnologije smo vea pisali, a glavna prednost je što omoguauju izradu jako tankih modela LCD TV-a. Dakle, kod Edge LED modela igra se na dizajn i atraktivnost.

    LH9000 je trenutno LG-ev top LCD model, što i same specifikacije kažu. Potadinsko osvjetljenje je na ovim modelima Local dimming LED, što mu daje niz prednosti u odnosu na Edge LED i konvencionalne CCFL LCD modele, no jedna od prednosti nije dizajn.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!