Vijesti

PS3 slim – osvrt i usporedba performansi sa starim modelom

Raspoloživost u regiji i igre

Nakon inicijalne najave u kojoj je navala bila veća od očekivane i Sony nije imao dovoljno primjeraka za sve zainteresirane, situacija se sada normalizirala. PS3 Slim je sada dostupan na području Hrvatske i u ostalim zemljama regije u mnogim trgovinama, te u Ronis-u po cijeni od 2699 kn, što je oko 300 eura za cijelu ex-Yu regiju. S manjom cijenom same konzole, dolazi i manja cijena PS3 naslova.

Ovdje treba primjetiti dvije značajke. Naime, PS3 naslovi na ex-Yu prostorima još uvijek drže svoju cijenu u prosjeku od oko 350 kuna, a poneki dosežu i 550 kuna, što postaje jedan od većih argumenata protiv kupnje ove konzole. Previsoke cijene koje neznatno padaju i kada naslovi više nisu aktualni nisu novost u ovim prostorima i nema potrebe da se time dalje bavimo. Važno je napomenuti kako je danas lakše naručiti PS3 igru s nekog od online dućana kao što su eBay, Amazon ili Sendit nego ikada prije. Prilikom kupnje preko eBay servisa obratite pažnju na restrikcije na slanje koje vrijedi za neke igre, pa morate pronaći trgovca koji će poslati igru tamo gdje želite. Trud se na kraju isplati jer ćete za mnogo manje novaca doći do igračeg naslova koji kod nas možete stajati i nekoliko puta više, a da pritom ne nudi niti jednu od beneficija (npr. lokalizacija igre).

ps3-games

Kao primjer smo naručili DragonBall Z Burst Limit, te nas je isti stajao manje od 100 kuna! Da ne bi bilo pitanja, radi se o potpuno novoj i zapakiranoj igri, potpuno funkcionalnoj. je priča i s ostalim naslovima. Vrijeme isporuke je bilo u tri navrata od 4 do 5 dana, ovisno s koje smo stranice naručili. Želimo da obratite pažnju na još jednu sitnicu, a to su tzv. Platinum naslovi. Naime, radi se o igrama koje su prodane u velikom broju primjeraka što im je omogućilo Platinum status i samim time i manju cijenu. Takve igre su: Heavenly Sword i Motorstorm.

heavenly-sword-platinum

Dakle, cijene igara kao i cijene Blu-ray filmova o kojima više u daljnjim recenzijama su značajno umanjene prilikom naručivanja, što bi trebalo pozitivno djelovati na popularizaciju PS3 konzole i samim time HD gaminga.

star-wars-the-force-unleashed-novo Recenzije igara za PS3 konzolu ćete uskoro moći pratiti na našim stranicama, kako stoji u najavi.

Pogledajmo u nastavku još jedan važan aspekt PS3 Slim konzole, a to je vrijeme učitavanja u usporedbi sa starom konzolom. Test nije izvršila HD Televizija, već je niz filmova pronađen na YouTube servisu (izvor: Kotaku).

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Jedan komentar

  1. Dobra tematika i tekst ;)

    Cudno je sto nisu omogucili bitstreaming (bit per bit) sa nekim firmwareom na staroj konzoli.
    Istina da se dekodiranje DTS-HD Mastera i Dolby TrueHD-a vrsi interno i na staroj konzoli ali se izbacuje prkeo hdmi-a kao lpcm. Oni sa novijim AV receiverima mogu bez problema opet lpcm konvertirati u DTS-HD Mastera i Dolby TrueHD.

    Takodjer vrijeme je bilo da se stavi podrska preko firmware-a za mkv. jasno je da do danas Sony niej zelio uskakati podrskom za mkv zbog prodaje originalnih Blu-ray naslova ali puno je vec konkuretnih modela na trzistu pocevsi od WD HDTV pa do LG BD390 playera koji imaju mkv podrsku.

    Izostanak istog na PS3 nikako nije dobar potez.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!