ReportažeVijesti

Reportaža [Zagreb]: Logitech Press Event 2009 (+ video)

logitech-darkfield

Logitech Darkfield tehnologija – staklene podloge više nisu problem za miševe

Otkako su se 1999. pojavili optički miševi, a 2004. laserski, staklene podloge su za oba tipa senzora predstavljale noćnu moru i svi oni koji su ikada svojeg mišića postavili na takvu jednu znaju kako odjednom nije bilo reakcije kursora na ekranu. Darkfiled tehnologija ovo uspješno rješava korištenjem opet laserske zrake, no ovoga puta ne jedne već dvije. Uistinu impresivno zvuči podatak da dvije laserske zrake traže nesavršenosti na staklenoj podlozi, te se vežu za točke i njihove međusobne razmake kako bi položaj kursora na ekranu bio definiran. Sumnjičavi oko eventualnog kašnjenja signala uslijed ove napredne analize površine odlučili smo isprobati jedan takav miš i ostali impresionirani koliko je tehnologija zrela i usavršena da se kursor pomiče bez ikakvog problema po podlozi, baš kao što se običan laserski kreće po mat crnoj. Jedina napomena u cijeloj priči jest da staklo mora biti najmanje 4 milimetra debljine, no kako je većina stolića izrađena od debljeg stakla problemi bi se rijetko trebali pojavljivati.

Kratak video isječak možete pronaći u video prilogu na kraju recenzije.

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4 5 6 7Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

3 komentara

  1. Da, baš sam to pitao sales managera za Europu, zašto nema novih zvučnika u segmentu od cca. 1000 do 2000 kuna i odgovor jest kako se ovi od 300 do 700 kn kao srednja klasa najbolje prodaju i da je interes za njih najveai, dok za skuplje modele nema potrebe da mijenjaju išta s obzirom da su Z5500 i Z5450 po njima poptuno zaokruženi proizvodi koje ne treba mijenjati…

    Malo je i recesija i budžetiranje imalo svoje, tako da se slabo profitni proizvodi povlače i oprezno se uvode novi… Prema njihovim riječima najgore su prošli i prodaja opet raste…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!