HTPC i kompjuteriKonfiguracija mjeseca

HTPC – Odabir konfiguracije prilikom kupovine! [rujan 2009]

Napomene

  • jači procesori se mogu uzeti, međutim nisu potrebni za reprodukciju audio i videa u HD kvaliteti
  • čipseti 9300 i 9400 za Intel su identični, razlika je u taktu GPU-a.
  • čipseti 8200 i 8300 za AMD su identični, razlika je u taktu GPU-a.
  • za AMD konfiguraciju ipak je preporuka korištenje 8300 čipseta.
  • za Intel je sasvim dovoljan i 9300 čipset.
  • važno je napomenuti da neka od nabrojanih kućišta dolaze s napajanjem, tako da oni koji žele primjerice pasivni PSU trebaju računati na dodatni trošak
  • konkuretna rješenja daju stereo LPCM preko HDMI-a tako da je nVidia daleko ispred konkurencije što se tiče zvuka kao i kompatibilnosti s AV receiverima gdje se G45 pokazao problematičan. Pored Intelovog G45 rješenja ne može se preporučiti ni 780G čipset koji još uvijek ima na mnogim pločama bug s 2D prikazom koji se za sada ne može riješiti sa novijim upravljačkim softverom. Ovdje dolazimo do burne rasprave po forumima gdje korisnici tvrde kako 780G radi odlično, međutim s druge strane je dosta onih koji su prijavili probleme. Na nama je da vas upozorimo…

Dakle, nvidiin čipset kako za AMD tako i za Intel platformu je izbor broj 1 kako zbog 24p reprodukcije tako i zbog 7.1 LPCM zvuka, čime se postiže kompatibilnost sa mogučnostima HD audio reprodukcije današnjih 7.1 av receivera.

2809-3

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3Sljedeća stranica

Povezani tekstovi

4 komentara

  1. Sve pohvale na trudu ali steta da niste nastavili sa prijedlozima konfiguracija do 3000kn, cini mi se da ovo ipak dosta prelazi taj iznos.
    p.s. nudi li neka firma vec sastavljene htpc konfiguracije?

  2. Prelazi 3k kuna ako se uzme skuplje kuciste, TV tuner, 4GB rama, sistemski disk i tako dalje, sve sto smo naveli da je opcinonalno.
    Ovo su smijernice oko hardware-a gdje smo pokriili stabilnu 24p reprodukciju kao i potpuni podrzani HD zvuk kada su u pitanju integrirana rijesenja.

    U BiH, Genelec ima HTPC u ponudi, dok za Zagreb i Hrvatsku nemam informacije. Vjerujem da drugi forumasi bolje znaju taj podatak.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!