Naslovnica » Obavijesti/ostalo » Metodologija testiranja TV-a by HD Televizija

Metodologija testiranja TV-a by HD Televizija


Za kraj ostavljamo popis Blu-ray i mkv filmova kao i igara koje ćemo koristiti prilikom testiranja. Popis je, naravno, podložan mjenjanju ali sve ćete znati na vrijeme.

Blu-ray film: The Dark Knight

Izbor je očit jer film obiluje mnoštvom tamnih i brzih scena gdje ćemo jasno vidjeti prikaz i dubinu crne boje, prikaz sjena te kako se TV ponaša pri prikazu brzih scena. Crna površina će takodjer prikazati fosforne tragove kod plazmi, ako ih TV bude prikazivao.

Mkv: Beowulf

Digitalni animirani film sa Angelinom Jolie koji obiluje prelijepim scenama i raskošnim bojama. Odličan film za testiranje spektra boja po HD specifikaciji.

DVD: Star Wars: Revenge of the Sith

Dobro poznati naslov, pun brzih scena, digitalno odrađen, odlično će prikazati mogućnosti upscalinga na 1080p rezoluciju.

SD signal

Signal uhvaćen analognom LeadTek Winfast TV 2000 Expert tuner karticom koji će simulirati prikaz analognih signala na testiranim uređajima. Spotovi, utakmice.

Igre – PS3: Motostorm, COD4

Brze igre na kojima će se jasno vidjeti input lag i odziv matrica.

Igre – PC: Kings Bounty

Igra koja je puna statičnih barova, odlična za testiranje burn-in i image retention efekta.

To bi bilo sve, ukoliko imate kakav prijedlog ili sugestiju kontaktirajte nas putem e-maila, ostavite komentar ili posjetite naš forum. Nadam se da ćete uživati u nadolazećim profesionalno odrađenim recenzijama, ponajboljim na netu! ;)

Copyright HDtelevizija.com, 2009. Sva prava pridržana.

Tekst i slike nije dopušeno kopirati bez dozvole!


O HD Televizija tim

12 komentara

 1. NAJVIŠE ME INTERESIRA UPORABA LCD TV-A KAO MONITORA,KAKO SVE TO IZGLEDA KAD JE LCD TV SPOJEN NA PC,IGRE,INTERNET,FILMOVI,WINDOWSI

 2. Ne zaboravi i na DivX reprodukciju i bit ce tutto completto!

 3. S obzirom da profesionalno odra?enih recenzija fali (rade ih možda šaka siteova), pogotovo od strane neovisnih entuzijasta, ovo je inicijativa za svaku pohvalu. Vjerujem da ae biti na svjetskom nivou.

  @Nani

  S obzirom da plazmama treba neko vrijeme da se paneli uhodaju , zanima me koliko vrijednosti koje izmjerite na neuhodanim panelima odudaraju od onih kasnije, ako uopae? To pitam jer sam brdo puta vidio da ljudi kažu kako im tokom uhodavanja slika postaje sve bolja. Ili je stvar samo subjektivnog dojma?

 4. Ostavio sam da se G10 uhoda nekih 6 dana, pa sam posljedjni dan vrsio kalibraciju. Rezultati su ocekivano izvrsni kao sto ces i vidjeti u samom testu. Volio bih da nisam bio ogranicen sa testnim primjerkom na samo 7 dana pa bi se pozabavio oko ganjanja perfektnog grayscala-a, mada i ovako nemam zamjerke.

 5. Ne znam da li je sada vea prekasno ali bi možda bilo zgodno da bar na nekom od modela provjerite kako i da li radi DVB-C preko B.net-a.

 6. @Danijel – B.net bismo rado testirali, no nažalost trenutno njihova usluga nije dostupna na našoj adresi…

 7. Koja je vaša adresa? Ako je blizu mogli bi dofurat TV do mog frenda koji ima b.net digitalni paket i istestirati. :)

 8. Televizore trenutno testira Nani u BiH podružnici gdje B.net nije dostupan. U svakom slučaju hvala na ponudi Daniel66, svakako aemo u recenzijama dati sve od sebe da pratimo trendove!

 9. Držim vam fige da uspijete i da odlična ideja saživi i opstane. Volio bih da kod donošenja konačne ocijene povedete računa o cijeni testiranog ure?aja. Osobno više vrednujem best buy od grand prix ocjene.

 10. Poveli smo naravno, bez obzira što je prvi ure?aj G10 dobio i Grand prix i Best buy nagradu u High end klasi naravno.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Označena polja su nužna *

*