Naslovnica » Obavijesti/ostalo » Metodologija testiranja TV-a by HD Televizija

Metodologija testiranja TV-a by HD Televizija


Za dalje testiranje tu je neizostavna Sony Playstation 3 konzola (PS3), kao najbolji Blu-ray player i ponajbolja igraća konzola sa skinutom zadnjom verzijom firmware-a.

Za mjerenje ulaznog kašnjenja (input lag), koristit ćemo CRT televizor i VSWPro softver za mjerenje ulaznog kašnjenja.

Laptop ili osobno računalo s instaliranim VSWPro softverom ćemo spojiti na CRT TV ili monitor i testirani uređaj (plazmu ili LCD), u opcijama grafičkih drivera stavljamo Clone mod i mjerimo input lag na testiranom primjerku u Game, VGA i običnom načinu, tako što sa high-speed fotoaparatom slikamo/snimimo oba uređaja u jednom kadru. Slika/snimka će pokazati koliki je input lag na testiranom TV-u.

Ako se pitate zašto je potreban CRT zaslon za mjerenje ulaznog kašnjenja (input laga), odgovor je vrlo jasan: CRT uopće nema ulaznog kašnjenja.

Naravno, tu je i HP Pavillion DV9000 laptop s HDMI izlazom koji će vrtiti HCFR v2.1, snimljene .mkv i analogne filmove i trailere, te ostali testni softver o kojem će biti više riječi u nastavku.

Da sumiramo, od hardver opreme koristimo:

1. Eye One Display 2 colorimetar-senzor
2. PS3 Blu-ray player i igraća konzola
3. CRT monitor
4. Laptop/PC
5. Wattmetar za mjernje potrošnje televizora
6. High-speed digitalni fotoaparat Casio Exilum F1
6. HDMI kabele i VGA-DVI adaptere za CRT monitor.


O HD Televizija tim

12 komentara

 1. NAJVIŠE ME INTERESIRA UPORABA LCD TV-A KAO MONITORA,KAKO SVE TO IZGLEDA KAD JE LCD TV SPOJEN NA PC,IGRE,INTERNET,FILMOVI,WINDOWSI

 2. Ne zaboravi i na DivX reprodukciju i bit ce tutto completto!

 3. S obzirom da profesionalno odra?enih recenzija fali (rade ih možda šaka siteova), pogotovo od strane neovisnih entuzijasta, ovo je inicijativa za svaku pohvalu. Vjerujem da ae biti na svjetskom nivou.

  @Nani

  S obzirom da plazmama treba neko vrijeme da se paneli uhodaju , zanima me koliko vrijednosti koje izmjerite na neuhodanim panelima odudaraju od onih kasnije, ako uopae? To pitam jer sam brdo puta vidio da ljudi kažu kako im tokom uhodavanja slika postaje sve bolja. Ili je stvar samo subjektivnog dojma?

 4. Ostavio sam da se G10 uhoda nekih 6 dana, pa sam posljedjni dan vrsio kalibraciju. Rezultati su ocekivano izvrsni kao sto ces i vidjeti u samom testu. Volio bih da nisam bio ogranicen sa testnim primjerkom na samo 7 dana pa bi se pozabavio oko ganjanja perfektnog grayscala-a, mada i ovako nemam zamjerke.

 5. Ne znam da li je sada vea prekasno ali bi možda bilo zgodno da bar na nekom od modela provjerite kako i da li radi DVB-C preko B.net-a.

 6. @Danijel – B.net bismo rado testirali, no nažalost trenutno njihova usluga nije dostupna na našoj adresi…

 7. Koja je vaša adresa? Ako je blizu mogli bi dofurat TV do mog frenda koji ima b.net digitalni paket i istestirati. :)

 8. Televizore trenutno testira Nani u BiH podružnici gdje B.net nije dostupan. U svakom slučaju hvala na ponudi Daniel66, svakako aemo u recenzijama dati sve od sebe da pratimo trendove!

 9. Držim vam fige da uspijete i da odlična ideja saživi i opstane. Volio bih da kod donošenja konačne ocijene povedete računa o cijeni testiranog ure?aja. Osobno više vrednujem best buy od grand prix ocjene.

 10. Poveli smo naravno, bez obzira što je prvi ure?aj G10 dobio i Grand prix i Best buy nagradu u High end klasi naravno.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Označena polja su nužna *

*