DVD i Blu-ray recenzijeFilmovi

Tehnički osvrt [DVD]: Mirrors (2008)

Slika i zvuk

Zadovoljni smo DVD masterom ovog izdanja, slika je čista i zadovoljavajuće oštrine za standardnu rezoluciju. Premda se radnja filma pretežno odvija u zamračenim prostorima starog muzeja, ono malo scena u kojima vidimo glumce, a posebno glavnu glumicu koju tumači Paula Patton, možemo vidjeti solidan raspon boja i nijansi tonova.

Scena koja je idealna za promatranje oštrine i kao takva odlična za usporedbu Blu-ray i DVD izdanja ovog filma jest ona u kojoj sva ogledala počnu pucati, a stotine tisuća krhotina stalka počnu se gibati velikom brzinom po cijeloj kadru. Upravo impresivan broj detalja, no koji su vidljivi tek na Blu-ray izdanju.

Što se zvuka tiče, engleska Dolby Digital traka je u 448 kbps bitrateu, dakle nešto veće kvalitete od one standardne, što je dalo efektima i glazbi stepenicu veću kvalitetu i vjernost. Posebno ovdje naglašavamo glazbu Javiera Navarettea, a bez koje film ne bi imao dubinu koju ima sada. Pohvale za korištenje Dolby Digitala ovog bitratea.

Titlovi

Prijevod je zadovoljavajuće odrađen i na njega nemamo prigovora.

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4 5Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!