Reportaže

Reportaža [Zagreb]: Ciklus predavanja “Glazba u filmu”: Gospodar prstenova

Ovu subotu, 28. 03. 2009. s početkom u 16:00 sati na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, Lučićeva 5, održalo se prvo u ciklusu predavanja “Glazba u filmu” u organizaciji kluba studenata muzikologije fusNota. Kao otvorenje ciklusa poslužila je veličanstvena glazba iz filmske trilogije “Gospodar prstenova” redatelja Petera Jacksona i skladatelja Howarda Shorea. Ulaz je bio slobodan. Događaju su prisustvovali i predstavnici HD Televizije, stoga pročitajte u nastavku naše dojmove.

Službene informacije

Ciklus predavanja “Glazba u filmu” pokrenuli su Danijel Legin i Nina Šala. Cilj predavanja je predstavljanje i promocija filmske glazbe široj publici. Filmska glazba je oduvijek neophodni dio svakog filma, no o njoj se malo govori i piše. Namjera organizatora je promijeniti percepciju filmske glazbe kao “niže umjetnosti”, te pokazati na primjerima vrhunske filmske glazbe da filmski skladatelji mogu itekako stajati uz bok velikim skladateljima klasičnog svijeta.

Stručno predavanje koje se sastoji od analize glazbe i zvučnih i video isječaka održat će Danijel Legin.

Više informacija o predavaču možete saznati na službenim stranicama Muzičke akademije.

Adsense
1 2Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

4 komentara

  1. Je li možda stavljena video snimka predavanja na koju web stranicu? jer sam htio iai ali nisam mogao zbog obaveza, a htio bih pogledati predavanje kao ljubitelj filma i glazbe.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!