DVD i Blu-ray recenzijeFilmovi

Tehnički osvrt [DVD]: WALL-E! (2008)

Slika i zvuk

WALL-E, baš kao i također tehnički recenziran Aladdin, oduševio nas je kvalitetom obrade slike i zvuka. U filmu nismo primjetili niti jedan artefakt, zamućenja ili kakve druge anomalije, a količina detalja je impresivna, premda bi Blu-ray izdanje tek ponudilo pravu vizualnu poslasticu. Veliki dio filma odvija se u kadrovima koji su vrlo blizu objektima, a DVD svojom rezolucijom može prikazati tek djelić njih, što za današnje HD Ready zaslone ipak nije dovoljno oštro.

Kao dobar primjer uzmimo scenu kada se Eva i WALL-E nađu u svemiru, a WALL-E iskoristi aparat za gašenje požara i stvori čitavo more malenih bijeliš segmenata koje samo HD razlučivost može dostojno prikazati. Ili scena gdje WALL-E dodirne nebesku prašinu ljubičaste boje, također jedan od primjera.

Boje, kontrast i svjetlina, također su na vrlo visokom nivou odrađeni.

Što se zvuka tiče, film smo pogledali u sinkroniziranoj varijanti koja dobro zvuči i sinkrnoizacija daje više prostora gledatelju da gleda sam film i ljepote koje nudi, no sam Dolby Digital u stereo varijanti uz bitrate od 192 kbps baš i nije na nivou kvalitete slike. Jednostavno nedostaje prostornosti zvuka, što je na engleskoj traci demonstrirano jer ona nudi Dolby Digital Surround 5.1 EX, gdje je u stražnji lijevi i desni kanal enkodiran i stražnji centralni, čime je postignuta još veća prostornost zvuka. Engleski ton ima i veći bitrate, 384 kbps. Nažalost, na mediju nije ostalo prostora za 448 kbps varijantu, no ionako svi oni koji žele najbolje performanse neka potraže Blu-ray izdanje koje nudi DTS-HD Master Audio u 6.1 kanala.

Titlovi i sinkronizacija

Sinkrnoizacija je odlično odrađena, uistinu nemamo prigovora na odrađen posao. Titlovi su isto u redu, nismo uočili greške u prijevodu.

Potražite film WALL-E na DVD-u u Crovortex webshopu!

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

2 komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!