FilmoviSinopsisi filmova

Sinopsis: Sedam Duša (Seven Pounds)

O Glumačkoj Ekipi

WILL SMITH (Ben Thomas/producent) postigao je uspjeh u karijeri koja obuhvaća hit filmove, njegove vlastite televizijske serije, te višestruko platinaste glazbene albume. Svoje prve nominacije za nagrade Oscar i Zlatni Globus je osvojio ulogom boksačke legende Muhammada Alija u hvaljenom biografskom filmu Michaela Manna, Ali. Smith je nedavno producirao i glumio u priznatoj drami The Pursuit of Happyness. Njegova izvedba mu je donijela drugu nominaciju za nagradu Oscar, četvrtu nominaciju za nagradu Zlatni Globus, te nominaciju za nagradu Screen Actors Guild Award za najboljeg glumca.
Smith je posljednje glumio u akcijskom hitu Hancock, koji je širom svijeta zaradio preko 600 miliona dolara, te u I am Legend, u režiji Francisa Lawrencea.
Godine 2005, Smith je producirao i glumio u romantičnoj komediji Hitch, u režiji Andya Tennanta. Godinu prije toga, radio je kao izvršni producent i glumio u znanstveno fantastičnom hitu I, Robot, adaptiranom prema knjizi Isaaca Asimova, a u režiji Alexa Proyasa. Također te godine, posudio je svoj glas centralnom liku Oscara u animiranom mega hitu Shark Tale, uz Renee Zellweger, Angelinu Jolie i Roberta De Niroa.

U srpnju 2003, ponovno se udružuje sa Martinom Lawrenceom na filmu Bad Boys II, nastavku njihovog hita iz 1995, Bad Boys. Smith je ranije glumio u dva velika hita koji su dva ljeta za redom bili na vrhu top ljestvica gledanosti. Godine 1996, suočio se s izvanzemaljskim osvajačima u znanstveno fantastičnom hitu Rolanda Emmericha Independence Day. Ljeto poslije, glumio je uz Tommy Lee Jonesa u znanstveno fantastičnoj komediji Barrya Sonnenfelda Men in Black, za koju je Smith ujedno i snimio naslovnu pjesmu, koja je osvojila nagradu Grammy. Godine 2002 Smith, Jones i Sonnenfeld su se ponovno okupili na nastavku Men in Black II.

Kada je napravio svoj uspješni prijelaz na glumu u filmovima i na televiziji, Smith je već bio uspješan, Grammyem nagrađeni glazbenik. Nakon uloga u filmovima Where Day Takes You i Made in America, osvojio je opće priznanje kritičara za glavnu ulogu u filmu Six Degrees of Separation, uz Stockarda Channinga i Donalda Sutherlanda. Njegove filmske uloge također uključuju Enemy of the State, uz Genea Hackmana; Wild Wild West, za kojeg je također snimio uspješnu naslovnu pjesmu; te naslovna uloga u filmu Roberta Redforda The Legend of Bagger Vance.

Smith je svoju karijeru u glazbenoj industriji započeo još za vrijeme srednje škole. udružujući se sa svojim prijateljem Jeffom Townesom i oformivši DJ Jazzy Jeff & the Fresh Prince, Smith je postao uspješan rap glazbenik. Zajedno su snimili nekoliko platinastih i višestruko platinastih albuma te osvojili brojne nagrade, među kojima su i dva Grammya i tri nagrade American Music Award.

Smithov glazbeni uspjeh doveo je do njegove glavne uloge u popularnoj seriji „Princ sa Bel-Aira“, koja se šest godina emitirala na postaji NBC i donijela mu je dvije nominacije za Zlatni Globus.

Nastavljajući svoju glazbenu karijeru, Smith je izdao svoj prvi solo album, „Big Willie Style“ godine 1998, koji je osvojio Grammya i četiri nagrade American Music Award. Godine 1999, na dodjeli nagrada NAACP Image Award je proglašen zabavljačem godine. Njegov sljedeći album, „Willennium“, donio je hit singl „Will2K“, i postao je dvostruko platinast.

Kao producent, Smith se udružio sa Jamesom Lassiterom i Kenom Stovitzom u Overbrook Entertainment, i producirali su projekte kao što su Ali, I, Robot, Saving Face, Hitch, ATL, The Pursuit of Happyness, te posljednje Lakeview Terrace sa Samuelom L. Jacksonom i Kerry Washington. Pod zastavom Overbrooka, Smith i njegova žena Jada Pinkett Smith, su zajedno stvorili i producirali popularnu humorističnu seriju „All of Us“, koja je nedavno završila četiri godine emitiranja. Smithovi budući projekti kao producenta ili izvršnog producenta uključuju, osim filma Seven Pounds, The Human Contract, koji ujedno označava redateljski debi Jade Pinkett Smith.

ROSARIO DAWSON (Emily Posa) osvojila je pozitivne kritike za svoje brojne glavne uloge uz današnje najpopularnije glumce i redatelje, zbog čega je jedna od najtraženijih glavnih glumica u Hollywoodu.

Dawson će slijedeće glumiti uz Mickeya Rourkea, Diane Lane i Johnnya Knoxvillea u filmu Weinstein Company, Killshot, u režiji Johna Maddena. Film je snimljen prema krimić bestseleru o paru koji uđe u program zaštite svjedoka, no svejedno postaju metama dvojice profesionalnih ubojica.

Dawson je osvojila priznanje kritičara za svoju izvedbu Mimi Valdez u Chris Columbusovoj filmskoj adaptaciji Pulitzerom nagrađenog slavnog Broadwayskog mjuzikla Johnatana Larsona, Rent, u kojem se pridružila mnogima iz originalne Broadwayske postave, uključujući Anthonya Rappa, Adama Pascala, Jesse Martin i Tayea Diggsa. Posljednje, Dawson je glumila uz Shia LaBeoufa u hitu Eagle Eye, koji je već po izlasku osvojio prvo mjesto ljestvica gledanosti, i zaradio gotovo milijardu dolara.

Godine 2008, Dawson je glumila u političkoj drami Explicit Ills, koja je premijerno prikazana na SXSW filmskom festivalu. Film je osvojio pohvale kritičara, kao i tri nagrade, među kojima nagradu publike na festivalu. Dawson je svoj filmski debi ostvarila ulogom u proslavljenom i kontroverznom hitu Kids. U režiji fotografa Larrya Clarka prema scenariju Harmony Korine, Kids prikazuje kaotičnih 24 sata u životu nekolicine mladih ljudi u New Yorku. Film predstavlja grupu djece koji su uzeti sa stvarnih ulica New Yorka, umjesto profesionalnih glumaca. Kada je film nenajavljeno prikazan na filmskom festivalu u Sundanceu, te uključen u glavnu konkurenciju u Cannesu, Dawsonina filmska karijera je bila zagarantirana. Dawson je također osvojila priznanje kritičara za svoju ulogu u filmu Spike Leeja He’s Got Game, u kojem glumi uz Denzela Washingtona. Njene ostale filmske uloge uključuju Light It Up uz Foresta Whitakera i Vanessu Williams; te Josie and the Pussycats uz Rachel Leigh Cook i Taru Reid.
Dawson trenutno živi u Los Angelesu.

WOODY HARRELSON (Ezra) posjeduje rijetku kombinaciju intenziteta i karizme koja redovito jednako iznenađuje i oduševljava i kritičare i gledatelje njegovog rada u studijskim i nezavisnim projektima.

Njegovu raznoliku privlačnost najbolje ocrtavaju nedavne uloge. Harrelson je nedavno glumio u komedijama Semi-Pro, uz Willa Ferrella i Andrea Benjamina, te Surfer, Dude, uz Matthewa McConaugheya. Istovremeno, Harrelson je glumio uz Josh Brolin, Javiera Bardema i Tommya Lee Jonesa u Oscarom nagrađenom filmu braće Coen, No Country for Old Men. Za svoju ulogu u tom filmu, Harrelson dijeli nagradu SAG Award za najbolju glumačku ekipu.

Harrelson je također nedavno glumio u filmu Brada Andersona Transsiberian; Battle in Seattle Stuarta Townsenda; te The Grand Zaka Penna.

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4 5 6 7Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!