FilmoviSinopsisi filmova

Sinopsis: Rat među nevjestama

O AUTORIMA FILMA

GARY WINICK (Redatelj) režirao je „13 Going On 30“ (2004) za Revolution Studios, te „Charlotte’s Web“ (2006), igrani/kompjutersko animirani film snimljen prema popularnoj istoimenoj knjizi E.B. Whitea.
Winick ima diplome sveučilišta Tufts, sveučilišta Teksas i Američkog filmskog instituta. Sedam godina je podučavao na Tisch School of the Arts, a 1999. se udružio sa Johnom Slossom i IFC Productions kako bi pokrenuli Independent Digital Entertainment (InDigEnt) za produkciju digitalnih filmova namijenjenih kino distribuciji.
Winick je producirao filmove „Final“ u režiji Campbella Scotta; „Chelsea Walls“ u režiji Ethana Hawkea, koji je premijerno prikazan na filmskom festivalu u Cannesu 2001; „Tape“ u režiji Richarda Linklatera; „Women In Film“ u režiji Brucea Wagnera, koji je premijerno prikazan na filmskom festivalu u Sundanceu 2001; „Ten Tiny Love Stories“ u režiji Rodriga Garcie; „Wake Up And Smell The Coffee“ u režiji Michaela Raucha; „Personal Velocity“ u režiji Rebecce Miller, koji je premijerno prikazan na filmskom festivalu u Sundanceu 2003; „Kill The Poor“ u režiji Alana Taylora; te „November“ u režiji Grega Harrisona, koji je premijerno prikazan na filmskom festivalu u Sundanceu 2004, i koji je osvojio nagradu Cinematography Award.
Njegovi ostali filmovi su „Pizza“, u režiji Marka Christophera; „Land Of Plenty“ u režiji Wim Wenders, koji je premijerno prikazan na filmskom festivalu u Veneciji 2004, i koji je osvojio nagradu UNEXCO Award; „Lonesome Jim“ u režiji Stevea Buscemija, koji je premijerno prikazan na filmskom festivalu u Sundanceu 2005; „Sorry Haters“ u režiji Jeffa Stanzlera, koji je premijerno prikazan na međunarodnom filmskom festivalu u Torontu 2005; „Flakers“ u režiji Michaela Lehmanna; i „Puccini for Beginners“ u režiji Marie Maggenti, koji je premijerno prikazan na filmskom festivalu u Sundanceu 2006.
Winicova redateljska ostvarenja uključuju „Curfew“ (1988), „Out of the Rain“ (1991), „Sweet Nothing“ (1996) i „The Tic Code“, koji je osvojio Staklenog Medvjeda na filmskom festivalu u Berlinu 1999. Winick je režirao dva digitalna filma, „Sam the Man“ (2000) i „Tadpole“, koji je premijerno prikazan na filmskom festivalu u Sundanceu 2002, i koji je osvojio nagradu za najboljeg redatelja.

GREG DEPAUL (Scenarist, autor priče) je pisac i izvođač koji je odrastao u Marylandu i pohađao sveučilište New York. Nakon studija, DePaul je radio kao privatni istražitelj, istovremeno pjevajući za rock skupinu Watch Your Step. Također je ostvario magisterij iz dramaturgije, i pisao za The Washington Post.
Godine 1998, DePaul se preselio u Los Angeles, gdje je režirao vlastitu predstavu, „Motherlove“, koja je postigla odlične kritike, te su-financirao Cornfed, improvizacijsku komičarsku skupinu. Ujedno je radio kao član odbora Writers and Actors Lab, koji su odgovorni za lansiranje karijera brojnih uspješnih scenarista, te su-financirao The Clarke Street Players, još jednu komičarsku grupu.
DePaul je počeo surađivati sa scenaristom/redateljem Hankom Nelkenom kada ih je unajmila agencija za talente CAA da naprave kratki film koji bi parodirao hit „Jerry Maguire“; zvao se „Jerry Mashugana“ i u njemu su se pojavljivali brojni važni klijenti agencije, uključujući Matta Damona, Geoffreya Rusha i Demi Moore. DePaul i Nelken su uskoro dobivali ponude da pišu scenarije za New Line, Fox i Disney. Napisali su „Saving Silverman“, u kojem su glumili Jack Black, Jason Biggs i Amanda Peet, a koji su izdali Sony Pictures i Village Roadshow Productions. Njihova komedija „Killer Bud“ je izdana u nezavisnoj produkciji.
DePaul sada piše samostalno. Ideju za film RAT MEÐU NEVJESTAMA je dobio kada su on i njegova žena Dvora bili zaručeni i planirali dvostruko vjenčanje zajedno sa njenom sestrom. Dok su se dvije nevjeste svađale oko glazbe, kolače i haljina … rođen je koncept RATA MEÐU NEVJESTAMA.

CASEY WILSON (Scenaristkinja) je glumica i scenaristkinja koja se pridružila ekipi „Saturday Night Live“ usred sezone 2007-08.
Wilson je rođena u Alexandriji, u Virginiji, i ima diplome Tisch School of the Arts, i Stella Adler Studio of Acting. Sa svojom najboljom prijateljicom June Diane Raphael je napisala i izvela humoristične nastupe „Rode Hard“ i „Put Away Wet“ na Upright Citizens Brigade Theater u New Yorku i Los Angelesu. „Rode Hard“ je igrao jedanaest mjeseci, uključen je u službeni izbor HBO-ovog U.S. Comedy Arts festivala u Aspenu, te je naveden kao preporuka kritičara u časopisu TimeOut NY. Wilson i Raphael su osvojile nagradu ECNY Award za najbolji humoristični dvojac.
Njeni glumački nastupi uključuju ulogu u nadolazećem nezavisnom filmu „The Great Buck Howard“ uz Johna Malkovicha, te ulogu u najnovijem filmu Nore Ephron „Julie and Julia“. Također ju je moguće vidjeti u filmu Christophera Guesta „For Your Consideration“ uz Catherine O’Hara; te u „The Brothers Solomon“ uz Willa Fortea i Kristen Wiig, u režiji Boba Odenkirka. Nastupala je, kao članica UCBT-LLLA Harold Team, u „Hey, Uncle Gary!“, te u „Worst Laid Plans“ (True Stories of Terrible Seks) na sveučilištu Berkley.

JUNE DIANE RAPHAEL (Scenaristkinja) započela je svoju karijeru u humorističnim skečevima sa članicom glumačke postave „Saturday Night Live“ Casey Wilson, „Rode Hard“ i „Put Away Wet“, koji je izvođen u Upright Citizens Brigade Theater i koji je uključen u službeni izbor HBO-ovog U.S. Comedy Arts festivala 2005. Tijekom tog razdoblja je počela pisati za film i televiziju sa Casey Wilson.
Raphael je nastupala i improvizirala u kazalištu UCB Theatre u Los Angelesu. Njeni glumački naslovi uključuju HBO-ov film „Flight of the Conchords“ i MTV-ev „Human Giant“. Njen prvi film je bio „Zodiac“ Davida Finchera. Glumila je u komedijama „Forgetting Sarah Marshall“ i „Step Brothers“, obje u produkciji Judda Apatowa. Posljednje, završila je snimanje filma „Year One“ u režiji Harolda Ramisa, sa Jack Blackom i Michaelom Cerom.

©2008 Twentieth Century Fox i Regency Enterprises. Sva prava pridržana. Vlasništvo Foxa.

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4 5

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!