Naslovnica » Vijesti » Audio-video uređaji » Osvrt na HDTV svijet u 2008. godini

Osvrt na HDTV svijet u 2008. godini


Najbolja kupnja u 2008.

Najbolja kupnja ili kako često kažemo best buy jedno je od najčešćih pitanja na forumima. Svakoga naravno zanima koji je najbolji TV kojeg može dobiti za ograničenu količinu novca. Općenito ćemo navesti neke od modela za koje smatramo da su bili najbolji izbor za kupnju u godini iza nas.

Po našem mišljenju best buy HDTV-i u 2008. godini su svi novi modeli Panasonic plazmi! Inače smatramo da su Panasonicove plazme po kvaliteti odmah iza nedodirljivih Pioneer Kuro plazmi, što potvrđuje i činjenica da će u idućoj godini Pioneer koristiti Panasonicove plazma panele. Obzirom na kvalitetu Panasonicovih plazmi, činjenicu da Hrvati i dalje uglavnom gledaju SD kanale te cijenu navedenih plazmi na našem tržištu, definitivno su best buy HDTV-i općenito.

Također pred kraj godine u mnogim trgovinama na akciji je bila jako dobar model Samsungovih plazmi iz 2007. godine, Q96. Moramo pohvaliti odličnu sposobnost “podizanja” slike standardne rezolucije (poput domaće digitalne televizije) na HD ready rezoluciju TV-a, patentiranu Ultra Filterbright™ tehnologiju koja smanjuje poznatu boljku plazma TV-a: refleksiju ekrana te naravno odličnu cijenu.

Kod LCD TV-a najprodavaniji u Hrvatskoj u protekloj godini bili su modeli korejskog proizvođača LG Electronics, što je i razumljivo obzirom na cijenu istih. Konkretno, radi se o low end modelima LG3000 i LG2000, koji ne spadaju u vrh LCD TV-a. Najtanji HDTV na našem tržištu trenutno je LG-ev Scarlet LG6100 model. U protekloj godini najprodavaniji su bili LCD-i dijagonala 32″ (82cm) i 42″ (106cm), prema podacima koje su nam dostavili distributeri.

Best buy LCD TV-i po izboru HDtelevizije podjeljeni su u nekoliko najprodavanijih kategorija kako slijedi:

  • najbolja kupnja ispod 4000kn: Philips 32PFL5403D,
  • najbolja kupnja dijagonale 32″(82cm): Sony KDL32V4500 i Toshiba 32CV505D,
  • best buy LCD TV u 2008. godini: Samsung LE40A656.


O HD Televizija team

Članak Igora i Darka Hlušičke.

Jedan komentar

  1. … ja očekujem da OiV konačno riješi prdenje na Philips tv aparatima serije 9 prilikom gledanja digitalnih kanala …

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Označena polja su nužna *

*