Obavijesti/ostalo

HDtelevizija slavi prvu godišnjicu!

Na današnji dan prije godinu dana s radom je započela web stranica HDtelevizija, a koja je sasvim slučajno otvorena jer je izvorna ideja bila stvoriti stranicu na engleskom jeziku o HDTV-u na nekoj domeni engleskog naziva. S obzirom da je već tada bilo registrirano na stotine domena koje su u sebi imale pojam hdtv, odabir domene je bio prilično težak, a kroz svo to razmatranje koje ime odabrati, niknula je ideja da se provjeri situacija s hrvatskim hdtv domenama. Situacija je bila zapanjujuće dobra jer su tada bile svega dvije domene s hdtv-om u nazivu kod nas, a niti jedna od te dvije nije odviše obogaćivala web prostor za posjetitelje iz ove regije. hdtelevizija.com domena bila je slobodna i od ideje do realizacije prošla su svega dva sata, kasno navečer 20. prosinca 2007.

Iako je stranica krenula više kao blog koji je prenosio vijesti o HDTV proizvodima i uslugama iz zemalja gdje je ova tehnologija raširenija, ideja stranice od samog početka bila je objasniti HDTV tehnologiju posjetiteljima ove regije, te pomoći savjetima i informacijama prije kupnje. Na kraju krajeva, sama ideja da se uopće započne stranica o HDTV razvila se iz neugodnog iskustva pri kupnji LCD televizora, a prilikom čega je autor ovih redaka zamjetio kako je mnogo toga nedorečeno, trgovci neinformirorani, a informacije dostupne na internetu šarolike i ono najgore – često pogrešne.

Odaziv posjetitelja bio je sasvim solidan, čak i tijekom prvih mjeseci rada – u siječnju 2008. stranicu je posjetilo gotovo 2000 posjetitelja, a već krajem veljače taj je broj porastao na gotovo tri i pol tisuće. Posjećenost je nastavila rasti ovim tempom sve do završetka Svjetskog Prvenstva u nogometu i početka godišnjih odmora, kada je nešto pala, no nikada ispod 14 000 u mjesecu. Od rujna posjećenost ponovno raste, iz mjeseca u mjesec posjetitelja je sve više, a ponosni smo dostupnim podacima za tekući mjesec koji već sada pokazuju više posjetitelja nego u cijelom prošlom mjesecu, što je hvalevrijedan rezultat. Do danas stranicu je posjetilo preko 180 000 posjetitelja koji su otvorili gotovo 2 000 000 stranica i napravili oko 15 000 000 klikova na stranici.

Kao urednik HDtelevizije zahvalio bih se svim posjetiteljima i onima koji nas redovno prate na razne dostupne načine koje nudimo, od RSS kanala, mobilne verzije ili putem e-mail newslettera. Zahvaljujem se i svima koji sudjeluju na forumu, a posebno onima koji nisu samo pasivni promatrači već koji iznose svoja iskustva s HDTV uređajima i na taj način pomažu svima onima koji na internetu traže odgovore na svoja pitanja i nedoumice. Naravno, zahvaljujem i svim suradnicima, bivšim i sadašnjim, a koji su svojim radovima pomogli u promoviranju i jačanju stranice kakvu danas vidite na svojim zaslonima.

Mnogo je ideja koje čekaju realizaciju, kao i brojna ostvarena parnerstva čije ćete benefite nadam se moći vidjeti u idućoj godini kroz daleko veći broj recenzija razne HDTV opreme, posebice one cijenom atraktivne prosječnom korisniku.

Još jednom hvala svima koji nas prate i čiji feedback nam daje poticaj da budemo još bolji, kvalitetniji i jasniji, baš kao što je i sam pojam HD-a!

Darko Hlušička
urednik i idejni začetnik stranice

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

5 komentara

  1. HD Televizija sretan Ti ro?endan!
    Tu se ubrajaju svi koji nesto napisali i komentirali, ali ipak prvi je Darco – osnivač stranice! Nastavi samo dalje kao do sad i bolje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!