Naslovnica » Filmovi » DVD i Blu-ray recenzije » Tehnički osvrt [DVD]: Kako Je Grinch Ukrao Božić (2000)

Tehnički osvrt [DVD]: Kako Je Grinch Ukrao Božić (2000)

 1. Osnovne informacija, pakiranje i izbornici
 2. Slika i zvuk
 3. Titlovi i zaključak


Kroz tehničke ostvrte na DVD i Blu-ray izdanja cilj nam je približiti čitateljima filmska izdanja na način da, umjesto o radnji i našem subjektivnom sudu o tome kakav je film, ukratko progovorimo o kvaliteti slike, izbornicima, prijevodu i zvuku u testiranom izdanju. Činimo ovo kako bi kupac bio bolje upućen u kvalitetu izdanja koje planira kupiti, a ne kupuje nešto za što nije siguran kakve je kvalitete, odnosno da se ne povede lažnim informacijama na pakiranju (primjer: Zaplešite s Nama DVD na kojem su otisnuta slova HD). Pogledajmo zajedno u nastavku kako je riješeno DVD izdanje božićnog klasika iz 2000. godine, a koje je na DVD-u izašlo 1. prosinca u izdanju Continental filma.

Osnovne informacije

 • Naziv filma: KAKO JE GRINCH UKRAO BOŽIÆ (How The Grinch Stole Christmas)
 • Godina izlaska: 2000
 • Trajanje: 104 minute
 • Format: 16:9 (1.85:1)
 • Zvuk: engleski Dolby Digital 2.0 192 kbps
 • Broj poglavlja: 12 (cca. svakih 8 minuta)

Pakiranje

Pakiranje je izuzetno dobro odrađeno, boje žive i u skladu sa sadržajem. Na stražnjoj strani se nalazi sinopsis filma i navedeni su osnovni tehnički podaci koji NISU u potpunosti točni, jer film nije u Dolby Digital 5.1 zvučnom formatu već u Dolby Digitalu 2.0. Slučajna pogreška ili jednostavno nemar, ne znamo, no ovakve dezinformacije nikoga ne vesele, posebno ne tehnički-osjetljive korisnike.

Izbornici

Izdanje Continental filma nudi prazne, spartanske izbornike tek s osnovnim funkcijama (odabir jezika i odabir scena, te početak reprodukcije). Od ikakvih dodataka, foršpana ili dodatnih audio traka ni traga ni glasa, osim ako multimedijskim sadržajem ne smatrate poduži spot Državnog Zavoda za Intelektualno Vlasništvo, a koja se pojavljuje nakon što odaberete jezik. Statična, blijeda pozadina teško da će ikoga pripremiti na urnebesno zabavni sadržaj filma, što smatramo velikim minusom jer je ovaj film ipak u prvom redu namjenjen mlađoj publici. Istina, mlađi će se lako koristiti izbornicima jer ih je malo i jasni su, no malo animacija i glazbe definitivno bi učinile ovo izdanje boljim.

Izbornici su u 16:9 formatu slike.

 1. Osnovne informacija, pakiranje i izbornici
 2. Slika i zvuk
 3. Titlovi i zaključak


O Darko Hlušička - Darco

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kada je po prvi puta pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

2 komentara

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Označena polja su nužna *

*