LCDRecenzijeTelevizori i monitori

HDTVtest [LCD]: Sony KDL40W4500 (102cm)

Kvaliteta slike

Visoka kvaliteta, High Definition (Blu-Ray)

S obzirom na sposobnost televizora da pruži izvrsnu razinu crne i preciznu paletu boja, Blue-ray film Iron Man izgledao je fantastično na Sony-u KDLW4500. Iznenađujuće je što nedostatak D65 skale sive boje nimalo ne utječe na izvrsno iskustvo gledanja filma (čak ni pri odlično snimljenim dnevnim scenama)… prirodne jarke boje, prodoran dojam dubine i dimenzionalnost kao stvoreni su za malo toplije nijanse boja.

S opcijom [Display Area] postavljenom na “Full Pixel” da bi se postiglo 1:1 raspoređivanje piksela bez preklapanja, Sony KDL40W4500 HDTV izvlači i prezentira fine detalje unutar filma – npr. zrnca pijeska u pustinji u Afganistanu i sofisticirane verzije Iron Man-ovog oružja – s vrhunskom jasnočom. Izbliza, filmska zrnca (koja stvaraju istrajan i više realističan ugođaj) prilikom pustinjskih scena na samom početku izgledali su malo teški za oči zbog malog traga pojašnjenja rubova, ali s razumne udaljenosti od neka 2 metra ovo ne predstavlja nikakav problem. Naravno, bilo bi bolje da je Sony dopustio da se onemogući ikakvo dodatno izoštravanje, posebno kad se radi o 1080p signalima koji ne trebaju nikakva dodatna poboljšavanja.

Kao što se i očekuje od novijeg Sony Bravia LCD TV-a, KDL40W4500 prekrasno barata s 1080p/24 video signalom sa PS3 konzole bez ikakvih znakova trešnje filma, kao što dokazuje glatka scena kada se kamera izvlači unutar dnevne sobe Tonya Starka (Robert Downey Jr.) kako bi otkrila njegov luksuzni ljetnikovac smješten na rubu litice iznad Tihog oceana, za oko 00:09:20 sek.

Uključivanje Sony-eve [Motionflow] 100Hz tehnologije uvelo je dašak video izgleda originalnoj 24p filmskoj kvaliteti Iron Man-a, ali je sigurno najmanje nametljiva između svih MCFI implementacija viđenih na LCD TV-ima do danas. [Motionflow] zaista smanjuje razmazivanje pokreta: dok kamera prati limuzinu Tonya Starka na početku šestog dijela, the “YF-22″ oznaka i prikaz glasne rulje bili su jednostavno jasniji s uključenom [Motionflow] funkcijom nego bez nje.

Standardna kvaliteta, Standard Definition (Freeview Digital TV)

Korist [Motionflow] tehnologije u rezoluciji pokreta manifestira se i na sadržajima SD kvalitete, posebno kod brzih sportova kao što je nogomet. Dobra vijest je da je interpolacija predmeta (s kojom se nisu dobro nosile stare 100Hz tehnologije) jako mala, ograničena na čudno svjetlucanje oko igrača u pokretu koje se lako može zasjeniti mosquitoe šumom prisutnim u visoko komprimiranim video signalima.

Unatoč lošem video i film mode deinterlacingu, Sony KDL40W4500 isporučuje prilično dobru SD sliku zahvaljujući iznadprosječnom skaliranju, dubokoj crnoj boji i realnim bojama. Samo vodite računa da funkcije [Noise Reduction] i [MPEG Noise Reduction] budu isključene, jer one zamagljuju sliku i uzrokuju razmazivanje pokreta.

Igranje na HD konzoli (Sony PS3)

Postoji dobar razlog zašto je Sony uključio [Game/Text Mode] funkciju na KDL40W4500 (W4000 je nema): prema našim mjerenjima, uključivanje [Game/Text Mode] opcije na Sony KDL40W4500 televizoru umanjuje ulazno kašnjenje sa tipičnih 30-50ms (bez obzira da li je [Motionflow] funkcija uključena ili ne) na 0-10ms.

Dok smo bili zaneseni načinom na koji Sony KDL40W4500 prikazuje fenomenalne detalje, teksture i svjetlosne efekte u Call Of Duty 5: World At War, igranje bez ulaznog kašnjenja omogućilo nam je da zgrnemo bodove i napredujemo u on-line igri.

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4 5 6Sljedeća stranica

Povezani tekstovi

2 komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!