Naslovnica » Vijesti » Audio-video uređaji » Acer-ov 24-inčni P244Wbmii LCD monitor 1080p razlučivosti

Acer-ov 24-inčni P244Wbmii LCD monitor 1080p razlučivosti


Poput mračne strane sile koja neobuzdano privlači mladog Anakina, tako se i granica između monitora i HDTV televizora sve više i više smanjuje. Kako smo prije pisali, widescreen monitori za PC će do 2010. uistinu postati 16:9 omjera stranica, a ne kao do sada 16:10 formata i nestandardne razlučivosti, a očito je da ćemo uskoro ispred računala imati HDTV televizore opremljene HDMI priključcima i s digitalnim prijemnikom.

Acerov novi 24-inčni monitor oznake P244Wbmii (svaka sličnost s Wii konzolom je slučajna) nudi fullHD razlučivost (1,920 x 1,080), no zanimljiv je i na svojoj poleđini, a koja krije čak dva HDMI priključka. Panel karakterizira vrijeme odziva od svega 2 milisekunde, kontrast od 300 cd / m2, dinamički kontrast od 20,000:1, a tu je i analogni VGA ulaz za PC puriste. Dizajnom je također interesantan, uz prilično masivan stalak, te kompletno u crnoj boji. Informacija o cijeni trenutno nema, no sve ukazuje kako će Japan biti prvo (a možda i jedino) tržište. EngadgetHD


O Darko Hlušička - Darco

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kada je po prvi puta pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Označena polja su nužna *

*