Filmovi

Film Rocker stiže u kina

O GLUMAČKOJ EKIPI

RAINN WILSON (Fish) nedavno je dovršio četvrtu sezonu na The Office, NBC-ovoj seriji nagrađenoj nagradama Emmy i Screen Actors Guild Award. Postavši miljenik miliona gledatelja, prošle godine je zaradio svoju prvu nominaciju za nagradu Emmy, u kategoriji sporednog glumca za ulogu Dwighta Schrutea, ekscentričnog prodavača novina čiji ego ne pozna granice i koji strastveno maltretira svoje kolege na svoj simpatičan i patetičan način.

Jedan od razloga koji se navode za neprekidni rast gledanosti serije su Internet blogovi glumačke ekipe. Wilson, pišući kao svoj lik Dwight, provodi svoje vrijeme na snimanju zapisujuću histeričan pogled na događaje iz serije, raspravljajući o svemu od događaja u uredu do – prema Dwightu – općenitih razlika među muškarcima i ženama. Wilson i dalje piše blog barem jednom mjesečno tijekom sezone, a do bloga je moguće doći preko službene stranice serije na www.nbc.com .

Wilsona smo nedavno mogli gledati u fantastičnom obiteljskom filmu The Last Mimzy. U filmu režisera Boba Shayea, Wilson je glumio Larrya, profesora prirodnih znanosti koji se nađe uvučen u fantastičnu znanstveno fantastičnu jurnjavu kada dvojica njegovih učenika pronađu kutiju naprednih igračaka koje posjeduju čarobnu sposobnost da ih prebace u budućnost. Njegovi drugi filmski projekti uključuju komediju Ivana Reitmana My Super Ex-Girlfriend, Sahara, Baadasssss, Full Frontal, Almost Famous, America’s Sweethearts, House of 1000 Corpses i Galaxy Quest.

Prije uloge u seriji „The Office“, Wilson je bio poznat po svojoj ulozi Arthura Martina, kukavnog pogrebnikovog vježbenika u Emmyem nagrađenoj seriji „Six Feet Under“. Gostovao je u serijama „CSI“, „Law & Order: Special Victims Unit“, „Dark Angel“ i „Monk“, te je glumio u tv filmu „When Billy Beat Bobby“.

Wilson je svoje glumačke vještine usavršio na pozornici. Njegovi radovi uključuju uloge u dvije predstave na Broadwayu, „London Assurance“ i „The Tempest“. Također je nastupao u off’-Broadway predstavama „The New Bozena“, „Plunge“, „Venus“, „Titus Andronicus“ i „Twelfth Night“. Pohađao je diplomski studij glume na sveučilištu New York.

Wilson trenutno živi u Los Angelesu sa svojom ženom, spisateljicom Holiday Reinhorn, njihovim sinom Walterom i dva pit bulla, Oonom i Harper Lee.

CHRISTINA APPLEGATE (Kim), dobitnica nagrade Emmy („Friends“), te nominirana za nagrade Tony (Sweet Charity) i Zlatni Globus („Samantha Who?“) je filmska, kazališna i televizijska glumica hvaljena od strane brojnih kritičara za snagu i svestranost njenih uloga.

Nakon slave stečene ulogom uz Cameron Diaz i Selmu Blair u razuzdanoj komediji The Sweetest Thing, Applegate je dobila brojne uloge u nezavisnim i studijskim projektima. Njeni filmski projekti uključuju Surviving Christmas za redatelja Mikea Mitchella, DreamWorksovu komediju Anchorman: The Legend of Ron Burgundy, Wonderland za Lionsgate, View From the Top za Miramax, i Don’t Tell Mom the Babysitter’s Dead.

Ovo ljeto, Applegate nastavlja produkciju svoje hit humoristične serije za ABC, „Samantha Who?“, koja je premijerno prikazana gledateljima u jesen 2007. Ta serija označava njen povratak televiziji, ovaj puta na mjestu producentice i zvijezde koja glumi naslovni lik, Samanthu Newly, koja se nakon automobilske nesreće probudila iz osmodnevne kome sa retrogradnom amnezijom. Dok pokušava složiti fragmente svog prošlog života i nastavlja otkrivati „novu“ sebe, shvaća kako je prije nesreće bila užasna osoba. Kako se može prisjetiti samo dijelova svog starog života, njen lik nastavlja živjeti i učiti dok si stvara novi život i prilagođava se svakodnevnici. Izvedba Christine Applegate u ovoj ulozi joj je donijela iskaze oduševljenja od strane kritičara i gledatelja, te nominacije za nagrade Zlatni Globus i SAG Award. Osim toga, serija je već u prvoj sezoni osvojila nagradu People’s Choice Award u kategoriji omiljene nove humoristične serije.

Applegate je prvi puta stekla široku slavu ulogom seksi i sarkastične Kelly Bundy u dugogodišnjoj Foxovoj seriji „Married With Children“. Nakon vrlo uspješnih 11 sezona emitiranja, nastavila je svoj televizijski uspjeh vlastitom humorističnom serijom za NBC, „Jesse“. Godine 1999. serija joj je donijela nagradu People’s Choice Award za omiljenu glumicu u novoj televizijskoj seriji, te nominaciju za Zlatni Globus u kategoriji najbolje glumice u tv seriji, komediji ili mjuziklu.

Godine 2004. Applegate se vratila televiziji gostujućom ulogom u seriji „Friends“ kao Rachelina (Jennifer Aniston) mlađa sestra Amy. Njena izvedba donijela joj je nagradu Emmy u kategoriji najbolje gostujuće glumice u humorističnoj seriji. Sljedeće godine je također nominirana za nagradu Emmy za svoju duhovitu uzvedbu.

Godine 2005. Applegate je debitirala na Broadwayu u obradi predstave Sweet Charity, u naslovnoj ulozi Charity Hope Valentine. Za tu ulogu, Applegate je osvojila nominaciju za nagradu Tony u kategoriji najbolje izvedbe glavne glumice u mjuziklu, kao i nominaciju za Drama Desk Award u kategoriji odlične glumice u mjuziklu. Sweet Charity je prestala igrati u siječnju 2006. Njeni ostali kazališni nastupi uključuju ulogu u John Cassavetesovoj produkciji The Third Day uz Genu Rowlands, The Axeman’s Jazz, Nobody Leaves Empty Handed, The Run-Through i The Grass Harp.

U ožujku 2005. Applegate je glumila u televizijskom filmu „James Patterson’s Suzanne’s Diary for Nicholas“, snimljenom prema bestseleru istog autora. Projekt je režirao Richard Friedenberg.Applegate trenutno živi u Los Angelesu.

JEFF GARLIN (Stan) je pisac, producent, redatelj, glumac i komičar. Garlin i glumi i producira HBO seriju „Curb Your Enthusiasm“. Jedinstvena humoristična serija, koja je jedna od rijetkih serija koja je postala dijelom nacionalnog duha, predstavlja autora „Seinfielda“ Larrya Davida, uz Garlina koji glumi njegovog vjernoj menadžera. Hvaljena serija osvojila je brojne nagrade, među kojima su i Zlatni Globus za najbolju humorističnu seriju, nagradu Danny Thomas Producer of the Year Award koju dodjeljuje Producers Guild of America, te nagradu AFI Comedy Series of the Year award.

Rođen i odrastao u Chicagu, te kasnije na jugu Floride, Garlin je na sveučilištu u Miamiu studirao režiju, a tamo je i počeo nastupati kao komičar. Svojim komičarskim nastupima je obišao cijelu državu, počasni je član Second City Theatre iz Chicaga, a napisao je scenarij i glumio u tri kritički hvaljene serije („I Want Someone to Eat Cheese With“, „Uncomplicated“, „Concentrated“). Nedavno je izdan Galinov prvi film, I Want Someone to Eat Cheese With, koji su kritičari dočekali s hvalom. Garlin je također režirao „Curb Your Enthusiasm“, te i Jona Stewarta („Unleavened“) i Denisa Learya („Lock-n-Load“) u njihovim posebnim izdanjima u produkciji HBO-a.

Garlin ima poduži popis filmova u kojima je glumio, među kojima se ističe glavna uloga uz Eddiea Murphya u komediji Daddy Day Care Columbia/Tristar produkcije. Nedavno je svoj glas dao liku Kapetana u Pixarovom filmu WALL-E.

Garlin živi sa svojom ženom, dva sina i dva psa u Los Angelesu. Njegovi hobiji uključuju jedenje pudinga i spavanje.JOSH GAD (Matt) nedavno je glumio u seriji „Back to You“, uz Kelsey Grammer i Patriciu Heaton. Svoju karijeru je započeo u kazalištu, nakon diplomiranja na Carnegie Mellon School of Drama. Poslije se okrenuo komediji, pridružujući se slavnoj Groundlings Improv glumačkoj družini, a kasnije osnivajući vlastitu družinu, Lost Nomads Comedy Troupe.

Gad je glumio u nedavnom hitu 21, drami snimljenoj prema stvarnim događajima, u kojoj su glumili Kate Bosworth, Laurence Fishbourne i Kevin Spacey, a koja prati šestero MIT studenata uvježbanih da postanu stručnjaci u brojanju karata, te koji nakon toga u Las Vegasu osvoje milione dolara. Uskoro će glumiti u filmu Crossing Over, drami o imigrantima različitih nacionalnosti koji pokušavaju ostvariti pravo boravka u Los Angelesu. U filmu glume Harrison Ford, Sean Penn, Ray Liotta i Ashley Judd.

Na Broadwayu, Gad je uspješno ispunio očekivanja u Tonyem nagrađenoj produkciji predstave The 25th Annual Putnam County Spelling Bee, osvojivši oduševljene kritike svojom ulogom neurednog prvaka. Ostale kazališne uloge uključuju All in the Timing, The Crucible, Skin of Our Teeth i Axis of E. Ranije televizijske uloge uključuju gostujuće uloge u seriji „ER“, te nezavisni film Watching the Detectives, u kojem je glumio uz Lucy Liu.

TEDDY GEIGER (Curtis) je filmom THE ROCKER ostvario svoj filmski debi. Nedavno je glumio u hit seriji „Love Monkey“ (CBS/VH1), no najpoznatiji je kao pjevač/tekstopisac za Columbia Records. Nakon što je sa 15 godina nezavisno izdao Step Ladder, koji je postigao neočekivani uspjeh na ljestvicama, Geiger je 2006. izdao svoj hvaljeni debi album, Underage Thinking. Album je debitirao na osmom mjestu Top 10 ljestvice, ujedno osvajajući nagradu albuma godine na Musiqtone Awards. Njegov prvi singl „For You I Will“ prodao se u milijun primjeraka (postigavši platinast status u SAD) i ušao na top 10 ljestvice na radio postajama nekoliko zemalja, uključujući poznatu Hot AC ljestvicu – što je prilično postignuće za jednog šesnaestogodišnjaka. Pjesma je također osvojila nominaciju za Nickelodean Teen Choice Award (u kategoriji omiljene ljubavne pjesme), a u veljači 2007. spot pjesme je osvojio MTV Australia’s Best Spankin’ New Artist Award.

Geigerove pjesme su se pojavljivale u brojnim filmovima i tv serijama, uključujući „Prison Break“, „Aquamarine“ i „Beautiful People“. Geiger je postao prvi muškarac na naslovnici časopisa Seventeen unatrag pet godina, te je proglašen najpoželjnijim frajerom u americi.

Geiger se trenutno nalazi na turneji i daje svojim obožavateljima prvi uvid u 33 novo snimljene pjesme, uz priliku da ih sve ocijene i glasaju koje bi željeli čuti na njegovom novom albumu. Njegovi vjerni obožavatelji, samoimenovani „TedHeads“, ući će u povijest odlučujući koje pjesme će sadržavati njegov drugi album.

EMMA STONE (Amelia), svojom nevjerojatnom ljepotom i iskrenim talentom, se brzo probija kao jedna od najtraženijih mladih glumica Hollywooda. Nedavno smo ju mogli vidjeti kao ljubav Jonaha Hilla u filmu Superbad Judda Apatowa.

Stone trenutno snima romantičnu komediju za New Line Cinema, Ghosts of Girlfriends Past, u kojoj glumi uz Matthewa McConaugheya, Jennifer Garner, Breckina Meyera i Lacey Charbert. Film bi trebao biti objavljen 2009.

Stone će također uskoro glumiti uz Annu Faris u filmu Columbia Picturesa The House Bunny. Emma glumi Natalie, predsjednicu sestrinstva, u kojem seksi nova nadzornica uzrokuje zanimljive probleme. The House Bunny bi trebao biti pušten u kina 22. kolovoza 2008.

Njeni televizijski nastupi uključuju serije „Drive“ za Twentieth Century Fox, te „In Search of the Partridge Family“ za VH1. Također je gostovala u serijama kao što su „Malcom in the Middle“, „Medium“, „Lucky Louie“ i „The Suite Life of Zach and Cody“

Adsense
Prethodna stranica 1 2

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!