LCDRecenzijeTelevizori i monitori

HDTVtest [LCD]: Sony KDL40V4000 [100 cm]

Kvaliteta slike

Visoka kvaliteta, HD (Blu-ray)

Za testiranje 1080p sadržaja na Sony KDL40V4000 LCD televizoru odlučili smo pogledati film Resident Evil: Extinction, prekrasan video transfer na Blu-ray medij od samog početka pa do odjavne špice. Da, čak i scene sa zombijima izlgedaju prekrasno! Izvrstan kontrast ovog zaslona učinio je mračne scene pred kraj filma zadivljujuće realistične, što nije bio slučaj kod nekih drugim zaslona, posebno onih koji koriste isti S-PVA tipa panela (boljka oko ulaznog kašnjenja koje nije dobro implementirano). Sony je odlično odradio posao pri reproduciranju sjena oko Mille Jovovich, a efekt sjena koje “ulaze” u njezino lice bio je minimalan.

Kretanja kamera su bila glatka i bez artefakata, a 24p signal reproduciran na korektan način. Za kraj, prirodno zrnata tekstura ovog filma je prelijepo reproducirana bez ikakvih procesiranja “iza leđa”. Drugim riječima, film je izgledao kao film, a ne kao kakav amaterski video uradak, kako znaju pojedini zasloni reproducirati filmove.

Standardna kvaliteta, SD (Freeview Digital TV)

Olimpijske igre u Pekingu emitiranje na BBC One kanalu bile su idealan testni materijal za digitalne performanse Sony KDL40V4000 televizora. Konstantni bit rade ovog kanala od 6mbps manifestirao se velikom količinom blokova na slici, posebno pri brzim trkama i na plivačkim natjecanjima, no to nije kriv TV prijemnik nego izvor signala. Uključenjem [MPEG Noise Reduction] opcije uspjeli smo smanjiti količinu kompresijskih artefakata i pri gledanju s veće udaljenosti slika je bila zadovoljavajuća.

Igranje na konzoli

Pri igranju igara na LCD televizoru uvijek se postavlja pitanje koliko je ulazno kašnjenje, tj. vrijeme potrebno da signal koji dolazi u televizor se obradi, skalira na nativnu rezoluciju panela i pošalje na sam zaslon. Korišteći PlayStation 3 ulazno kašnjenje nisam uopće primjetio, a testovi su pokazali da ono iznosi od 0 do 10 milisekundi. Ovo je odličan rezultat, tako da Sony KDL40V4000 bezrezervno preporučamo igračima.

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4 5Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!