Vijesti

Sony Soutina – stakleno-kožnata fontana zvuka

Soutina – proizvod čije ime dolazi od spoja riječi “sound” i “fountain” novi je Sony-jev zvučnik nesvakidašnjeg dizajna i načina na koji kreira zvuk. Naime, radi se o cilindru visine 1.85 m i promjera 32,5 cm koji u sebi sadrži trosistemski sustav zvučnika, a zbog njihovog usmjerenja prema stropu sobe Sony tvrdi da će zvuk biti u svakom dijelu sobe jednak, bilo da stojite ili sjedite. Dizajnom je Sountina pravi dijamant – stakleni cilindar čija je baza obućena u crnu kožu, a fontana je opremljena i sustavom osvjetljenja koje je prema slikama stvarno impresivno. Cijena nažalost nije poznata, kao ni datum dolaska na tržište.

•   Zvučnika kakvog još niste vidjeli – niti čuli
•   Revolucionaran cilindričan stupni zvučnik stvara kristalno čist zvuk u svim dijelovima prostorije
•   Vertical Drive Technology osigurava konstantan zvuk bez obzira gdje sjedite – ili stojite!
•   Profinjeni dizajn u staklu i koži s osvjetljenjem, uljepšava vaš interijer
•   Postaje središte interesa u svakoj prostoriji

Još nikad niste vidjeli zvučnik poput Sonyjevog novog NSA-PF1 – Sountina. Niti ste ikada čuli tako nešto: ovaj samostojeći, elegantan stupni zvučnik, u kombinaciji stakla, kože i rasvjete koja oplemenjuje prostor, reproducira glazbu 360º uokolo, stvarajući zvučno i vizualno središte svake prostorije.

Zašto Sountina? Sonyjevi dizajneri objasnili su naziv kao spoj riječi ‘sound’ i ‘fountain’ (zvuk i fontana). Kao što se ljudi okupljaju oko fontane, Sountina proizvodi nevjerojatnu glazbu svima oko sebe, bez obzira sjede li u svojoj omiljenoj prostoriji ili stoje uz suvremeno oblikovani bar.

Jedinstvena tehnologija zvučnika spaja stil i elegantan dizajn, kojim osigurava da Sountina proizvodi jednak zvuk bez obzira sjedite li ili stojite, nalazite li se u blizini ovog stupa visine 1,85 m ili na nekoj udaljenosti. Sony ga naziva Circle Sound Stage, a postao je stvarnost zahvaljujući novoj Vertical Drive tehnologiji.

Vertical Drive tehnologija – izvrstan zvuk iz staklene cijevi

Glavni zvučnik Sountina sustava je duga, tanka organska staklena cijev, pokretan s nekoliko zvučnika za stvaranje zvuka koji se distribuira uzduž cijevi i uokolo zvučnika u krug od 360º. Ova tehnologija također uzrokuje mnogo manje gubitaka zvuka zbog udaljenosti: povećanjem udaljenosti od Sountina zvučnika, gubitak je dvostruko manji nego kod običnih zvučnika. Vertical Drive tehnologija podržana je klasičnim zvučnicima srednjeg raspona i niskotoncem, s ugrađenim potpuno aktivnim pojačalom, koje omogućuje izravno spajanje na Blu-ray Disc™, DVD, Super Audio CD ili CD uređaje, kao i prijenosne uređaje. Spajanje je moguće pomoću digitalnih električnih/koaksijalnih i optičkih ulaza te analognih stereo priključnica.

Sony Sountina – glazba nikad nije izgledala i zvučala tako elegantno.

Sountina na prvi pogled

•   360º zvuka iz tankog, elegantnog stupa od kože i stakla, visine 1,85 m, promjera samo 32,5 cm

•   Ugrađeno osvjetljenje kreira središte pažnje u svakoj prostoriji
•   Ravnomjerna distribucija zvuka u okomitoj i vodoravnoj ravnini, uz manji gubitak zvuka s udaljenošću
•   Aktivni trosistemski organski stakleni visokotonac, 7 cm zvučnik srednjeg raspona i 13 cm niskotonac
•   Jedan zvučnik punog raspona – frekvencijski odziv 50 Hz-20 kHz
•   Analogni stereo ulazi i optički/koaksijalni digitalni ulaz, prihvaća linearni PCM do 96 kHz/24 bita
•   Isporučen daljinski upravljač

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!