Periferija/daljinskiRecenzije

Recenzija [daljinski upravljač]: Logitech Harmony 1000

SOFTVER

Kod Harmony daljinskih upravljača vrijedi jedno pravilo – što više vremena uložite na njihovo prilagođenje vašem sustavu, to će oni bolje raditi. Tko očekuje da će samo spojiti upravljač i sve podesiti za par minuta u krivu je. Naime, nakon instalacije upravljačkih drivera potrebno je prvo napraviti račun na Logitech-ovim serverima, te nakon toga slijedi unos svih uređaja koje posjedujete, odnosno kojima želite upravljati, u bazu koja će vam omogućiti da namjestite aktivnosti koje želite koristiti, te da podesite ostale postavke, primjerice najdraže programe ili pozadinsku sliku.

Proces instalacije i podešavanja daljinskog upravljača

Uređaj može upravljati sa najviše 15 uređaja čiji će se podaci nalaziti pohranjeni u memoriji daljinskog upravljača. U mojem slučaju mogu reći da su se sve komponente osim televizora već nalazile u bogatoj Logitech-ovoj bazi i da su navedeni uređaji radili odmah pri prvom probavanju. Za televizor je softver predložio najbliži model, te zatražio nekoliko tipki da se pritisne na originalnom daljinskom upravljaču kako bi Harmony 1000 mogao podesiti svoje postavke. Za ovaj postupak je potrebno stari daljinski upravljač staviti desetak centimetara od donje strane Harmony-ja, te prema uputama pritiskati tipke koje softver traži.

Proces dodavanja uređaja i prepoznavanja tipki s uređaja koji nisu u Logitech-ovoj bazi

Upravljački softver je vrlo kvalitetno odrađen i pomoć je svugdje dostupna, tako da ćete se jako teško moći izgubiti i naići na poteškoće. Nakon što podesite uređaje i dodijelite im uloge u aktivnostima po želji, možete prenijeti podatke u uređaj i krenuti na testiranje. Savjetujem da uređaj spojite ili na USB port računala ili na USB koncentrator (eng. hub) sa eksternim napajanjem jer bi vam se u protivnom moglo dogoditi da za vrijeme prenošenja podataka proces stane i da morate to ponovno raditi. No, bez brige, ako proces i ne prođe uspješno ništa nije uništeno u uređaju i on će već pri slijedećem punjenju raditi onako kako je i za očekivati. Na ispravljanju propusta i bugova se stalno radi, pa će se tako sustav osvježiti novom verzijom ako instalirate softver na priloženom CD-u. Isto vrijedi i za firmware na kojem se stalno radi, a testirani uređaj je uspješno koristio verziju 4.6.1.

Odabir preporučenih modela za nepodržane uređaje i proces slanja postavni na daljinski upravljač

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4 5Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

2 komentara

  1. Cijena je u me?uvremenu malo pala i iznosi oko 2200 kn. Ipak, meni se puno više svi?a Harmony One – em je jeftiniji, em praktičniji

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!