FilmoviRecenzije filmova

Recenzija [film]: Miami Vice

Köpa Original Levitra

Sredinom osamdesetih godina prošlog stoljeća, točnije 1984. godine na malim ekranima pojavila se još jedna serija tada popularne tematike, kriminalistička priča o dva detektiva odjela za narkotike policije u Miamiju. Don Johnson i Philip Michael Tomas osvojili su srca gledatelja kao detektivi James ”’Sonny” Crockett i Ricardo ”Rico” Tubbs u seriji Miami Vice. Serija se snimala od 1984-1990 i u pet sezona prikazano je 111 nastavaka ove danas već kultne serije o dva detektiva i njihovoj borbi protiv organiziranog kriminala i proizvodnje i rasprčavanja droge na ulicama Miamija.

Zadnji nastavak serije je službenu premijeru imao početkom 1990.-te, a 17 godina nakon toga jedan od najboljih akcijskih redatelja današnjice, Michael Mann odlučio je još jednom podsjetiti gledatelje na likove koje su obožavali. James ”Sonny” Crockett i Ricardo ”Rico” Tubbs su se vratili, ovoga puta na velikom filmskom platnu u još jednoj avanturi koja će ih odvesti do krajnjih granica u ovom uzbudljivom filmu o dva detektiva koji nakon neuspjele akcije FBI-ja odlaze na tajni zadatak i ubacuju se u jednu od najvećih kriminalnih organizacija koja proizvodi i opskrbljuje drogom ne samo Miami već i cijelu istočnu obalu SAD-a.

Nakon što propadne namještaljka FBI-ja u kojoj su namjeravali razotkriti skupinu neonacista i njihovu trgovinu drogom u Miamiji, policijski doušnik Alonzo Stevens (J. Hawkes) na posudbi u FBI-ju kontaktira detektive Sonnyja Crocketta (C. Farell) i Rica (J. Foxx) da se pobrinu za njegovu obitelj jer on bježi iz grada i govori im kako ih nije odao. Zbunjeni detektivi uskoro saznaju kako je Alonzo sudjelovao u namještaljci FBI-ja koja je loše završila. Situacija koja je dovela do smrti Alonza dovodi detektive do Agenta FBI-ja Fujime (C. Hinds) ujedno i odgovornog za cijelu operaciju. Sonny i Rico se odlučuju ubaciti u opasnu skupinu dilera drogom i oružjem kako bi razotkrili cijelu njihovu operaciju i saznali tko se zapravo skriva iza svega. Nakon što organiziraju sastanak sa jednim od članova kartela Joseom Yerom (J. Ortiz) započinje igra mačke i miša u policijskoj akciji koja će dovesti do razotkrivanja jednog od najvećih svjetskih kartela pod vodstvom Arcangela de Jesusa Montoye, misterioznog južnoamerikanca koji vodi jedan od najvećih ilegalnih poslova rasprčavanja droge i krijumčarenja oružja putem svojih najpouzdanijih ljudi, Josea Yeroa, koji je zadužen za provjeravanje i zapošljavanje novih suradnika i za nemilosrdne kazne izdajicama, te prelijepe Isabelle (Gong Li), koja je pak zadužena za financije te organizaciju i prijevoz pošiljaka prema SAD-u. Sonny i Rico se ubacuju u organizaciju pružajući kartelu uslugu kvalitetnog i jeftinog prijevoza pošiljki u SAD, a nakon nekoliko takvih pošiljki Yero postane sumnjičav prema dvojici glavnih junaka, a Sonny se, neodolivši njenim čarima, upušta u ljubavnu vezu sa Isabellom pokušavajuću biti iskren prema njoj ali u isto vrijeme ne odati svoj pravi identitet. Ljubomorni Montoya daje dopuštenje Yeru da se riješi Sonnyja i Rica. Nakon što putem organizacije neonacista, ujedno i suradnika kartela, Yero organizira otmicu Naomie (T. Joplin) koja je osim Ricove djevojke ujedno i detektivka u odjelu za narkotike, Sonny i Rico odlučuju kako je vrijeme da se operacija privede kraju, a to može značiti samo jedno, maske padaju, identiteti se otkrivaju i prava istina izlati na svjetlo dana.

Ovim filmom redatelj Michael Mann je još jednom dokazao kako spada u sam vrh akcijskih redatelja današnjice. Odličan film u potpunosti obiluje kvalitetnim scenama akcije protkane usputnom ljubavnom avanturom te dvojbom glavnog junaka što mu je važnije, iskrenost sa predivnom ženom u koju je zaljubljen ili obaveza prema poslu. Na kraju Sonny ipak bira posao i oprašta se sa Isabellom koju je ipak prije samog kraja uspio izbaviti iz ruku nemilosrdnog Montoye i poslati je daleko od kartela. Zadnja scena filma odvija se u bolnici gdje se Naomie bori za život nakon što je ozljeđena u akciji spašavanja i operacije. Iako sam kraj zaokružuje ovu priču, Mann je odlučio ostaviti neke stvari neispričane do kraja kako bi ostavio mjesta za možebitni nastavak.

Adsense
1 2Sljedeća stranica

Povezani tekstovi

2 komentara

  1. recenzija filma starog 2 godine nakon što ga je veaina vea pogledala.bezveze.mogao si napisat i recenziju od mosta na rijeci kwai

    odi u kino pa pogledaj neki novi film i onda napiši recenziju.ovo je glupo i bezveze

    čim sam vidio koji je film i kad je napisana recenzija nisam htio ni čitat. film je loš, bolja je serija, makar ni ona nije bogznašto

  2. Recenzija je originalno objavljena prije oho ho na mojoj drugoj stranici, PC Zenith, no kako je tamo trenutno reorganizacija i filmovi više neae biti njen sastavni dio odlučio sam ju prenijeti ovdje. Kolega Mad_DoG kvalitetno piše i njegovih recentnijih recenzija ae biti ovdje više ako ae stiai svoj hobi ugurati u dnevne obveze.

    Ja osobno nisam pogledao ovaj film.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!