LCDRecenzijeTelevizori i monitori

HDTVtest [LCD]: Philips 37PFL9632D Cineos 100Hz fullHD [94 cm]

Prednosti

  • Ambilight značajno poboljšava percipiranu crnu boju i kontrast
  • [100Hz Clear LCD] donosi najbolju rezoluciju objekata u pokretu koju smo vidjeli na LCD TV-u do danas, no donosi i “aure” oko objekata
  • odlično procesiranje za SD sadržaje
  • dobar prikaz boja
  • dostupne kontrole balansa bijele boje
  • solidna, premda ne idealno smještenja, povezivost
  • USB port čita slike, glazbu, te se preko njega može obnavljati firmware TV-a
  • predinstaliran stalak olakšava instalaciju
  • bogat korisnički izbornik kojim se lako upravlja
  • dobro dizajniran daljinski
  • [Settings Assistant] za laganu instalaciju

Nedostaci

  • izmjerena crna ne tako dobra kao na Sony i Samsung SPVA panelima
  • nema ručne kontrole pozadinskog osvjetljenja preko korisničkih izbornika
  • ulazno kašnjenje može utjecati na performanse pri igranju ili na sinkronizaciju slike i zvuka
  • konvertira 1080p u 1080i prije nego što ga pošalje u 1080p formatu
  • ne može konvertirati 1080i u 1080p bez gubitaka rezolucije
  • Vidljivi deinterlacing artefakti kod 1080p/24 signala
  • [HD Natural Motion] i [100Hz LCD TV] unose deinterlacing artefakte u obliku svjetlećih “aura” oko objekata u pokretu
  • samo dio postavki moguće je pospremiti ovisno o ulazu
  • šum prisutan kada je TV u standby modu (možda specifično za testirani primjerak)
  • slabi zvučnici lošeg raspona i dinamike
  • ograničavajući kut gledanja
  • povezivost je mogla biti i bolja (nema VGA ulaz, 3.5 mm ulaz za komponentni zvuk)

Zaključak

Philips 37PFL9632D nudi dvije tehnologije koje se ne mogu pronaći kod modela ostalih proizvođača – Ambilight i 100 Hz Clear LCD. Ako vam se sviđaju ove tehnologije, tada obratite pažnju i na modele 9632 i 9732 ovog proizvođača, a koji nude još jednu liniju Ambilight osvjetljenja postavljenu s gornje strane.

Što se nedostataka tiče, tu je ulazno kašnjenje koje se igračima baš i neće svidjeti, nedostatak VGA ulaza za PC korisnike, a također valja napomenuti da se videofilima koji žele gledati filmove bez telecine judder-a ILI artefakata pri interpolaciji/deinterlacing-u performanse baš i neće u potpunosti svidjeti.

Unatoč nedostacima koji su gore spomenuti, Philips 37PFL9632D daje solidnu sliku, posebno pri SD materijalima koji su izvanredno dobri. No svestranost definitivno nije najsnažnija strana ovog televizora, posebno kada se radi o igrama, HTPC korištenju i obradi 1080p signala.

Recenzija originalno objavljena na HDTVtest.co.uk. Prevedena na hrvatski jezik uz dozvolu.

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4 5 6

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

7 komentara

  1. Zašto baš danas dajete test televizora starog gotovo godinu dana kada je testirani tv vea odavno dobio nasljednika u liku i broju 9603. Naravno testirani tv nije vrh philips ponude. U ono vrijeme to je bio 9732 a danas je 9703 serija.. isto tako nikada mi nije bilo jasno testiranje 37″ tv aparata i mjerkanje kvalitete prikaza pri 1080p ??? Na tako malom ekranu mislim da je to potpuno nebitno. Primjerenije bi bilo testiranje 1080p prikaza pri recimo 47″ ili 50″. No u svakom slučaju plus za trud i prijevod teksta.
    Nadam se da ae ih u buduanosti biti više i to recimo s top modelima i najveaim diagonalama pojedinih proizvo?ača …

  2. Pozdrav! Svjesni smo da se radi o starijem modelu, no na temelju ankete o dijagonalama ekrana, kao i nekoliko mailova vezanih uz Philips-ove Ambilight ekrane, odlučili smo objaviti ovu recenziju. Na HDTVtest nije bilo novije za takve modele, tako da je ova objavljena… U narednim tjednima ae biti objavljeno još recenzija, nažalost opet prijevodi modela koji su atraktivni, a zatim ae iai recenzije samo novih modela, starih najviše 2 mjeseca.

  3. Ovo je uzaludan članak prvo jer navedeni model gotovo više nigdje nema kupiti osim ako u nekom duaanu nema koji zaostali izložbeni model.

    Druga stvar je što mi i britanci nemamo baš struju iste kvalitete, stoga kod njih neki modeli budu bolji i obrnuto. Još su veae razlike ako su telkači testirani na nekim drugim kontinentima. Gledao sam neke recenzije koje su se bavile baš tim pitanjima, pa recima isti telkač u Austriji i Švicarskoj daje komplet drukčije karakteristike.

    Zato bi bilo bolje da sami radite recenzija i toza modele koji se mogu kupiti, jer tako biste mogli i testirati neke CRT televizore koje gotovo niti jedna ozbiljnija tvrtka ne prozvodi.

  4. Sve je to jasno, no trenutno jednostavno drugačije ne možemo – originalne recenzije bi se trebale početi pojavljivati u narednim mjesecima kada se definira cjelokupan tim jer su suradnje ostvarene i opreme ima za test. Još jednom ponavljam da smo otvoreni za suradnju i tko god ima kompetencije i želju da testira i piše, slobodno neka se javi.

  5. Zašto lažete ljudima? Prekopirali ste test i preveli text-http://www.hdtvtest.co.uk/Philips-37PFL9632D/Picture-Quality/

  6. Saki, molim lijepo da se prije ovakvih kometara pogleda cijeli članak. Na njegovom kraju jasno stoji da je članak preveden UZ DOPUŠTENJE, a o suradnji HDTVtesta i HDtelevizije smo napisali i zaseban post na stranici! Mislim da nije potrebno posebno se opravdavati kada izuzetnu pažnju pridajemo da sve što se preuzme i prevede potvrdi se linkom na originalnu stranicu.

  7. Sami naziv recenzije govori čija je: HDTVtest [LCD]…

    Tako?er, na kraju recenzije stoji: Recenzija originalno objavljena na HDTVtest.co.uk. Prevedena na hrvatski jezik uz dozvolu.

    Molimo, bez neutemeljenih komentara! Hvala!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!