LCDRecenzijeTelevizori i monitori

HDTVtest [LCD]: Sharp LC42B20E [107 cm]

Kvaliteta slike

HD Materijali (Blu-Ray)

Kako smo iscrpili zalihu filmova na Blu-ray mediju koji uz dobar sadržaj nude i odličnu sliku, odlučili smo se ponovno pogledati treći nastavak priče o čovjeku pauku, a koji na HD-u zbilja odlično izgleda zahvaljujući vrsnom video i audio transferu.

Ovdje je Sharpov jedinstveni ASV raspored piksela u zaslonu (u obliku trokuta umjesto trake) dao sliku koja nije savršeno oštra. Premda je ASV poželjan kod sadržaja standardne razlučivosti, ovom filmu oštrine ne manjka, te smo se ne jednom zapitali kakva bi slika bila da je raspored piksela bio “tradicionalniji”.

Sharp LC42B20E je također odlično obrađivao 24p signal, a koji šalje PlayStation 3 konzola, kao i mnogi Blu-ray reproduktori. Nije bilo prisutno smetnji pri korištenju ove opcije. TV je na zaslonu svaki puta uredno ispisao ako se gleda 24 hercni signal, te naveo o kojoj se rezoluciji radi.

Standardna kvaliteta (Freeview Digital Television)

Programi digitalne zemaljske televizije izgledaju prilično dobro na Sharp LC42B20E LCD TV-u. Primjetili smo da se u maloj mjeri čisti slika od MPEG artefakata koji se mogu pojaviti na ovakvim izvorima, a čak i da je ponuđena opcija za reguliranje ovog filtriranja (za koju smatramo da bi trebala biti), vjerojatno bismo ostavili postavke kakve jesu, dakle uz diskretno filtriranje. Pri gledanju programa koje emitiraju “tehnički kompetentnije” kompanije, Sharp LC42B20E LCD TV je pokazao odlične rezultate – slika je bila čista i vrlo oštra, posebno kada se radi o filmovima kao sadržaju.

Prilikom testiranja smo uočili da se netom prije početka i kraja emitiranog TV programa na nekim kanalima (primjerice BBC 3) zaslon na trenutak prekrije crnom bojom prije nego što se ponovno pojavi ime kanala i ostale informacije, kao da je antena na tren iskopčana i ponovno ukopčana. Je li to do našeg testnog primjerka televizora, same antene ili davatelja usluge, nismo sigurni.

HD igranje na konzoli (Xbox 360 preko HDMI sučelja)

Sharp LC42B20E LCD TV se je pokazao izvrsnim kada je u pitanju igranje igara – zaslon je munjevito brz što se tiče vremena odaziva, a izmjerene vrijednosti od 0 do 10 ms potvrđuju naše dojmove o igranju bez vidljivih duhova.

Devil May Cry
Devil May Cry

Uz izvrsno vrijeme odaziva, oštrina slike je također bila na nivou zahvaljujući video procesoru koji nije dodatno oštrio rubove predmeta na ekranu, tako da su igre izgledale izvrsno. Spomenuti ćemo samo Devil May Cry 4 i Halo 3 koji su izuzetno fino i fluidno izgledali, te ih je bio pravi užitak igrati na ovom zaslonu.

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4 5 6Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!