Reportaže

Reportaža [Zagreb]: Stella Artois Nautic Cinema

Par fotografija napravljeno, sjedam na bicikl i krećem na otok da izbliza promotrim korištenu aparaturu. Srdačan mladić dopustio mi je da uslikam tehnikalije, te mi otkrio da je film koji imaju u nekom čudnom formatu, 8:5, tj. 16:10. Informacije na IMDB-u govore o 2.35:1 formatu, no nakon ponavljanja pitanja dobivam isti odgovor… Platno je, kako sam i pretpostavljao, nekog formata koji nešto između 4:3 i 16:9 formata, no unatoč svim tim silnim skaliranjima, slika je još i bila dobra. Mladić je također napomenuo da su imali nekih problema s titlovima i da su ih postavili na najveću veličinu koju su mogli dobiti. Na slici možete vidjeti korištenu aparaturu, te DVD player koji je puštao film – radi se o Onkyo DV-SP504E playeru koji podržava Super Audio CD i DVD Audio od ekstravagance, te DVD, CD i Divx klasične formate. Uređaj je dostupan za kupiti kod nas za cca. 2900 kn, a recenziju možete pročitati na TechRadar stranici.

Zvuk je bio tek običan stereo, vjerojatno downmiksan iz Dolby Digital 5.1 formata. Spominjanje pojma surround na reklamama očito je izostalo…

Ukratko, s obzirom na karakter događanja tehničko rješenje i nije tako loše, premda lijepo molimo za drugi puta veće titlove…

Adsense
Prethodna stranica 1 2

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!