LCDRecenzijeTelevizori i monitori

HDTVtest [LCD]: Panasonic TX37LZD85 [94 cm]

Zvuk

Što se zvuka tiče, postavke nude dva osnovna odabira: MUSIC i SPEECH. Slaba ponuda bitno se proširuje mogućnostima podešenja niskih i visokih tonova, te balansa. Moguće je također regulirati glasnoći slušalica, što je dobro ako preko cinch-a povezujete TV na pojačalo (veće glasnoće – veća izobličenja). Opcija surround stvara dojam veće prostornosti, a nude se dvije pod-opcije “Simulated Surround” i “BBE ViVA. Valja spomenuti i opciju SPEAKER DISTANCE TO WALL, a koja daje bolji zvuk zahvaljujući optimizaciji na temelju instalacije i odabranih postavki.

Preference izvora

Za kraj, izbornik nudi opcije za reguliranje paljenja ovisno o preferenciji – ovdje možete birati koji da izvor bude primarni – TV tuner ili neki od AV ulaza. Tu su i opcije za kontrolu “24p Film” opcija (koja vjerojatno ne radi ono što se od nje očekuje), kao i preskeniranja slike (PICTURE OVERSCAN). Svidjela mi se je činjenica da se preskeniranje slike može podesiti za svaki izvor posebno, tj. da ga možete ugasiti primjerice za AV ulaze, no ostaviti za TV-ov digitalni tuner (razlog je u tome što često emitiranja znaju imati smetnji i preskeniranja, dok DVD-i i BD mediji nemaju s tim problema).

Preglednik slika

Kada ubacite SD karticu automatski će se pojaviti obavijest na ekranu koja će vas pitati želite li ući u Photo Viewer mod. Odabirom YES otvara vam se sučelje oblika mreže sa svim slikama koje su na kartici. Odavde birate koju sliku želite gledati ili započeti redom listanje svih slika.

Daljinski upravljač

Panasonic-ov klasični daljinski sastavni je dio pakiranja i TX37LZD85 LCD HDTV-a. Kao i inače, izgleda dobro, moderno, a ima i popriličnu masu. Posebno pohvaljujem položaj tipaka za reguliranje glasnoće i promjenu programa, a koji se nalaze točno ispod palca, baš tamo gdje trebaju biti.

Ono što mi se ne sviđa je sporo odgovaranje TV-a na pritiske na upravljaču. IR senzor se nalazi s lijeve strane donjeg dijela maske i iz nekog sam razloga svijesno ciljao ravno u njegovom pravcu. Ovo vremenom postane automatska radnja.

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4 5 6Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

4 komentara

  1. Pomagajte..kupujem LCD i dvoumim se izmedu 2 tj 3 modela
    1.SAMSUNG UE40B7000 (11880kn)
    2. Phillips 42PFL9803H (12500kn)
    i ev 3. Sharp LC40LE600EV (10000kn)

    totalno sam lud a najvise dvojim izme?u prva 2.
    Jel mi može tko suvislo sugerirati.
    HVALA !!!!!!!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!