LCDRecenzijeTelevizori i monitori

HDTVtest [LCD]: Panasonic TX37LZD85 [94 cm]

Korisničko sučelje

Kao i inače dosljedan sebi, Panasonic je i kod ovog modela primjenio sučelje koje je čistog dizajna sive, plave i žute boje. Odziv sučelja je zadovoljavajuće dobar, no nije munjevit. Kao i kod ostalih sučelja ovog proizvođača, tako i ovdje ne postoje numeričke oznake podešenja, tako da se morate pouzdati u položaj klizača kako biste zapamtili postavke za ubuduće.

Pritiskom na tipku MENU na daljinskom poziva se “Viera Main Menu”, koji se sastoji od četiri sekcije: VIERA Link, Picture, Sound i Setup. VIERA Link nismo imali priliku iskoristiti s obzirom da zahtjeva ostale VIERA Link kompatibline uređaje kako bi mogao funkcionirati.

Preskočili smo tu opciju i krenuli na onu najvažniju: Picture. Panasonic-ov sustav izbornika se temelji na nekoliko predefiniranih postavki slike (nazvanim “Viewing Mode”), a korisnik je taj koji može birati između četiri ponuđena: Dynamic, Normal, Cinema i Eco.

Iz tih opcija dalje slijede pojedinačne postavke za kontrast, svjetlinu, boju, oštrinu, balans boja, menadžment boja, te P-NR, tj. reduktor smetnji. Ne postoji mogućnost spremanja postavki odvojeno za svaki ulaz (SCART, HDMI,…).

Postavke za konstrast, svjetlniju i kontrolu boja ne skrivaju iznenađenja, te kao i inače nude mogućnost kontrole nad razinom bijele, crne i sive boje. Opcija oštrine također radi ono što se od nje očekuje, no njena implementacija daje razlog za zabrinutost (više o ovome kasnije u tekstu).

S druge strane, balans boja nudi sljedeće postavke: Cool, Normal ili Warm na odabir. Mendadžment boja nudi gotovo neuočljive izmjene nad bojama, dok reduktor smetnji primjenjuje blagi prijelaz po slici kako bi umanjio vidljive smetnje.

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4 5 6Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

4 komentara

  1. Pomagajte..kupujem LCD i dvoumim se izmedu 2 tj 3 modela
    1.SAMSUNG UE40B7000 (11880kn)
    2. Phillips 42PFL9803H (12500kn)
    i ev 3. Sharp LC40LE600EV (10000kn)

    totalno sam lud a najvise dvojim izme?u prva 2.
    Jel mi može tko suvislo sugerirati.
    HVALA !!!!!!!!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!